Boli to pre mňa druhé Vianoce, vravel Sagan o zrušení etapy

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Marko Erd SME)
Jakub Benko|27. júl 2019 o 14:14

Sagan prezradil, čo si myslí o rozhodnutí zrušiť etapu.

SAINT-JEAN-DE-MAURIENNE. 19. etapu Tour de France 2019 boli organizátori nútení zrušiť. Dôvodom bol sneh a zosuv pôdy v miestach, cez ktoré mali prechádzať pretekári.

Slovenský cyklista Peter Sagan obhajuje na Tour de France 2019 zelený dres. Po nečakanom predčasnom ukončení 19. etapy sa ho reportérka z televíznej stanice Eurosport pýtala, čo si myslí o vývoji udalostí.

Peter Sagan a jeho momenty na Tour de France 2019: fotogaléria

29.7.2019

,,Bol som práve v stúpaní na predposledný kopec, nachádzal som sa v malej skupine cyklistov. Chýbali nám dva kilometre na vrchol. Oznámili nám, že čas sa bude počítať od vrchola kopca a aby sme do mesta zišli pomaly, že etapu rušia," opisoval Sagan.

,,Bolo to dobré prekvapenie, vlastne to boli pre mňa dnes Vianoce," usmial sa Sagan, ktorý sa vďaka zrušeniu etapy vyhol poslednému stúpaniu.

Reportérka sa Sagana tiež spýtala, či si myslí, že zrušenie etapy bolo správnym rozhodnutím. ,,Viete, už včera po konci etapy padali skaly na cestu presne tam, kde sme pretekali. Viem to, lebo niektorí priatelia museli obísť celú horu, keď sa k nám chceli dostať," priblížil predošlé komplikácie.

,,Keby nás dnes nechali ísť, riskovali by, že sa niečo stane, niekto by mohol aj zomrieť. Takže si myslím, že to bolo dobré rozhodnutie," uzavrel Sagan.

Tour de France 2019
Tour de France 2019 (Autor: SME - Miro Mezei)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Boli to pre mňa druhé Vianoce, vravel Sagan o zrušení etapy