Víťazná séria Manchestru United sa skončila, v derby uspel Arsenal

Radosť futbalistov Arsenalu Londýn.
Radosť futbalistov Arsenalu Londýn. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|26. dec 2020 o 15:37

Aston Villa zvíťazila aj v desiatich.

LONDÝN. Futbalisti londýnskeho Arsenalu zvíťazili v sobotňajšom šlágri 15. kola anglickej Premier League nad hráčmi FC Chelsea 3:1.

Zverenci trénera Mikela Artetu ukončili sériu siedmich ligových duelov, v ktorých nedokázali bodovať naplno. Domácich poslal do vedenia Alexandre Lacazette a v 44. minúte krásne skóroval z priameho kopu Granit Xhaka.

Po zmene strán zvýšil náskok domáceho tímu 19-ročný Bukayo Saka, za hostí už len skorigoval nepriaznivé skóre Tammy Abraham.

Remízu zariadil Vardy

V atraktívnom dueli remizoval Leicester City s Manchestrom United 2:2.

Gólový účet stretnutia otvoril v 23. minúte Marcus Rashford, keď ťažil zo šikovnej prihrávky portugalského tvorcu hry Bruna Fernandesa. V Premier League tak dosiahol gól s poradovým číslom 50.

Domáci vyrovnali v 31. minúte, keď Harvey Barnes prekonal Davida de Geu presne umiestnenou strelou k ľavej žrdi hosťujúcej bránky.

Po prestávke vrátil hosťom vedenie Bruno Fernandes, ale posledné slovo mal domáci kanonier Jamie Vardy, ktorý päť minút pred koncom upravil dvanástym gólom v sezóne na konečných 2:2.

Manchester United po šiestich výhrach na ihriskách súperov stratil vôbec prvé body. V tabuľke figuruje na treťom mieste, o bod za Leicestrom City.

Jamie Vardy (v modrom drese) strieľa vyrovnávajúci gól.
Jamie Vardy (v modrom drese) strieľa vyrovnávajúci gól. (Autor: TASR/AP)

Rodákovmu tímu pomohol VAR

Už štvrtú remízu po sebe si pripísal na konto Fulham, v ktorom pôsobí slovenský reprezentačný brankár Marek Rodák. Ten sledoval zápas proti Southamptonu z lavičky náhradníkov, ale gólu sa nedočkal.

Hostia mali v druhom polčase veľkú smolu. V 75. minúte odhalil systém VAR postavenie mimo hry skórujúceho Shanea Longa a o desať minút neskôr neplatil gól pre ofsajd Thea Walcotta.

Už na šieste miesto tabuľky sa posunula Aston Villa, ktorá zdolala Crystal Palace 3:0. Zaujímavosťou je, že v druhom polčase strelila dva góly, hoci po vylúčení Tyrona Mingsa hrala v početnej nevýhode.

Manchester City doma potvrdil úlohu favorita a zdolal Newcastle United 2:0. Naopak, Sheffield United naďalej čaká na prvý triumf v sezóne. V sobotu podľahol Evertonu 0:1, gól strelil Islanďan Gylfi Sigurdsson.

Premier League - 15. kolo:

  • Arsenal Londýn - FC Chelsea 3:1 (2:0)

Góly: 35. A. Lacazette (z pok. kopu), 44. Xhaka, 56. Saka – 85. T. Abraham

  • Leicester City - Manchester United 2:2 (1:1)

Góly: 31. Barnes, 85. Vardy - 23. Rashford, 79. Fernandes

  • Aston Villa - Crystal Palace 3:0 (1:0)

Góly: 5. Traore, 66. Hause, 76. El Ghazi, ČK: 45. Mings (Aston Villa)

  • FC Fulham - FC Southampton 0:0

/Marek Rodák (Fulham) bol na lavičke náhradníkov/

  • Manchester City - Newcastle United 2:0 (1:0)

Góly: 14. Gündogan, 55. Torres

  • Sheffield United - FC Everton 0:1 (0:0)

Gól: 80. Sigurdsson

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Víťazná séria Manchestru United sa skončila, v derby uspel Arsenal