Súboj favoritov pripomína tragikomédiu, opäť zaváhali všetci

Maurizio Sarri (vpredu) a Ole Gunnar Solskjaer.
Maurizio Sarri (vpredu) a Ole Gunnar Solskjaer. (Autor: SITA)
DIGI Sport, Branko Cap|30. apr 2019 o 13:47

Čo sa udialo a udeje v Anglicku.

BRATISLAVA. Manchester City a FC Liverpool naďalej hrajú svoju vlastnú ligu a je pravdepodobné, že ich mikrosúboj o titul bude ozdobou aj nasledujúcej sezóny.

Tréner Pep Guardiola môže prekonať ďalší z rekordov, lebo ešte žiadny klub nezískal na domácej scéne treble.

Po Carabao Cupe majú hráči Manchester City blízko k ligovej obhajobe majstrovského titulu a sú favoritom aj vo finále FA Cupu.

Jürgen Klopp s FC Liverpool bojuje aj na scéne Ligy majstrov a prognózy tvrdia, že ak by dokázal vyradiť FC Barcelona, tak konečne vyhrá aj slávnu európsku súťaž.

Tragikomický súboj o elitnú štvorku

O zvyšné dve miesta v elitnej štvorke prebieha tragikomický súboj. Ako pred týždňom, tak aj uplynulý víkend favoriti zlyhali.

Tottenham premiérovo na novom štadióne prehral s West Ham United 0:1, Arsenal vybuchol na King Power Stadium s domácim Leicestrom 0:3 a Manchester United si podelil body s Chelsea po výsledku 1:1.

Program prenosov na DIGI Sport 4

Piatok 3. mája:

<>
  • 20:55 Everton – Burnley
<>

Sobota 4. mája:

<>
  • 13:25 Bournemouth – Tottenham
  • 15:55 West Ham – Southampton
  • 18:25 Cardiff – Crystal Palace
  • 20:15 Newcastle – FC Liverpool
  • 22:50 Wolverhampton – Fulham (záznam)
<>

Nedeľa 5. mája:

<>
  • 14:55 Huddersfield – Manchester United
  • 17:25 Arsenal Londýn – Brighton
<>

Pondelok 6. mája:

<>
  • 20:55 Manchester City – Leicester

Opäť stratené body, ale po odlišných výkonoch a okolnostiach.

Hráči West Hamu ubehali unavených futbalistov Tottenhamu a absencia kapitána Harryho Kanea, najmä jeho gólov, je frustrujúca.

Tottenham teraz čaká rozbehnutý Ajax Amsterdam v historickom semifinále Ligy majstrov.

Arsenal doma a Arsenal vonku - to je iný klub. Londýnčanom sa nedarí a v ostatných troch dueloch inkasovali až deväť gólov. S takouto negatívnou formou vstupujú do existenčnej fázy sezóny, v Európskej lige vyzvú Valenciu.

Ešte že v klube excelujú ženy. Arsenal Ladies počas víkendu vyhrali ligový titul (WSL) a dokonalo tak zahanbili mužských kolegov.

Chelsea uhrala možno kľúčový bod na Old Trafford a o ten ďalší zabojuje v náročnom dueli proti rozbehnutému Frankfurtu v Európskej lige.

Manchester United po sérii prehier s celkovým skóre 0:9 konečne doma bodoval, ale zo šiesteho miesta sa vyššie neposunul.

Zápas týždňa Newcastle United - FC Liverpool

Cardiff sa pravdepodobne po roku vráti do nižšej Championship, ale my už poznáme dvoch nových účastníkov v budúcej sezóne - Norwich City a Sheffield United.

Kto bude tretím do partie, to zistíme v atraktívnom súboji play off priamo vo Wembley koncom mája.

Z ponuky 37. kola sme vybrali symbolický posledný domáci zápas Martina Dúbravku na vlastnom štadióne v sezóne, ktorá mu priniesla rešpekt i uznanie.

Sledujte zápas týždňa Newcastle United - FC Liverpool v sobotu od 20:15 exkluzívne na DIGI Sport 4.

Góly 36. kola Premier League 2018/2019

Ani v závere sezóny neopúšťa strelecká forma najväčšie hviezdy FC Liverpool. Sadio Mané sa vyzúril na Huddersfielde a je stále možné, že napokon bude najlepším strelcom súťaže.

Ryan Babel z Fulhamu strelil možno svoj najkrajší gól v kariére a jeho tím si pripísal už tretie víťazstvo za sebou. Škoda len, že o osude Fulhamu sa rozhodlo už pár týždňov dozadu.

Na konci ročníka sa rozbehol aj Shane Long, ale v derby zápase na južnom pobreží zahviezdil aj Dan Gosling. A pochvalu si zaslúži aj Jamie Vardy, ktorý úspešne terorizoval obranu Arsenalu.

Zákroky 36. kola Premier League 2018/2019

Vicente Guaita bol pod paľbou v zápase s Evertonom, ale napokon súperovi nedovolil skórovať a jeho tím si pripísal ďalší cenný bod.

Bernd Leno takisto ukázal čosi zo svojho umenia, ale proti Leicestru sa hráči Arsenalu opäť poriadne vytrápili.

Kým v šlágri Manchester United - Chelsea opäť urobil chybu David De Gea, jeho náprotivok Kepa Arrizabalaga sa viackrát pochlapil.

Moment 36. kola Premier League 2018/2019: Nový štadión Tottenhamu je zbavený čara

Futbalisti Tottenhamu sa vytešujú zo svojho nového štadióna, veď na ňom ťahali sériu štyroch súťažných víťazstiev a ani raz neinkasovali.

Všetko sa to zmenilo po poslednom londýnskom derby tejto sezóny, v ktorom im prvý inkasovaný gól a aj prvú prehru pripravil Michail Antonio z West Ham United.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Súboj favoritov pripomína tragikomédiu, opäť zaváhali všetci