Najskôr ohúril, potom dostal červenú kartu. Bol ako záškolák

Erik Lamela.
Erik Lamela. (Autor: TASR/AP)
Karol Jakubovič, DIGI Sport|16. mar 2021 o 17:40

Prečítajte si najnovší PL Focus.

BRATISLAVA. Je možné, že cez víkend v severolondýnskom derby strelil Erik Lamela z Tottenhamu najkrajší gól sezóny. A že ich v tohtoročnej edícii nebolo málo.

Okrem záblesku dokonalosti od Argentínčana sme v uplynulom 28. kole zaevidovali aj zvláštne vyznievajúci trest pre Aubameyanga, pokračovanie obrannej nepriepustnosti v podaní Chelsea, pád Southamptonu do boja o záchranu, či výhry vedúcich troch celkov tabuľky.

Záškolák Lamela

Erik Lamela nepatrí medzi nosné prvky tottenhamskej ofenzívy, lenže na Emirates v derby s Arsenalom dokonale pohladil oko i dušu každého futbalového fanúšika. Jeho rabona bude nepochybne jedným z highlightov tejto sezóny.

Ozaj, viete prečo sa tento typ gólu vôbec volá rabona? História tejto ojedinelej koncovky siaha až do povojnového obdobia, presne do roku 1948, vtedy istý Ricardo Infante z Estudiantes prvý raz vytiahol túto finesu priamo na trávniku.

Argentínsky futbalový časopis El Gráfico naň zareagoval titulnou fotkou strelca v oblečení školáka a s titulkom „El infante que se hizo la rabona“, čo v preklade znamená niečo v zmysle, že dieťa to urobilo záškolácky.

Lamela bol záškolák aj po zmene strán, keď inkasoval dve za sebou idúce žlté karty a zahatal cestu Tottenhamu za možným vyrovnaním.

(Ne)trest pre Aubameyanga

Súčasťou poslednej bitky o sever hlavného mesta bol aj mini príbeh Pierra-Emericka Aubameyanga. Gabončan mal pred zápasom porušiť disciplínu, vraj výrazne meškal na zraz v deň duelu.

Mikel Arteta ho potrestal tým, že ho nechal na lavičke náhradníkov. Mimoriadne zaujímavé a neštandardné riešenie. Na ihrisko nie, na lavičku áno? A prečo nie na tribúnu?

Ktovie, či nám to španielsky manažér niekedy vôbec vysvetlí. Auba nie je síce taký gólový ako v predchádzajúcich ročníkoch, ale stále patrí ku kľúčovým hráčom kanonierov a berie 250 tisíc libier týždenne.

Na Elland Road nečakane bez gólov

V zápasoch nováčika Leedsu United padá v tejto sezóne najviac gólov, avšak cez víkend sa pri návšteve Tuchelovej Chelsea nenapla sieť ani raz.

Prácu nemeckého manažéra modrých stále zdobí neporaziteľnosť a v 12-tich dueloch Chelsea inkasovala iba dva góly (jeden si dal Rüdiger sám a ďalší vsietil Minamino zo Southamptonu).

Všetko nasvedčuje tomu, že Londýnčania svojím pragmatickým razením dokráčajú do top štvorky. V kombinácii s možným úspechom v Lige majstrov to nakoniec môže byť na Stamford Bridge parádna sezóna.

Juh Anglicka patrí čajkám

Keď sme takto pred týždňom písali o tom, že záchranárske ťaženie sa bude dotýkať viacerých klubov, nestrieľali sme do vetra. Po 28. kole sa totiž ešte viac prehĺbila kríza Southamptonu, ktorý prehral v South Coast Derby s Brightonom doma 1:2.

Horšiu formu majú aktuálne iba v Sheffielde. Svätci budú bojovať ešte o 27 bodov a my si trúfame povedať, že kľúčové zápasy ich čakajú hneď po reprezentačnej pauze.

Southampton nastúpi proti Burnley, WBA a Crystal Palace. Ak z toho nebudú minimálne štyri body, tím alpského Kloppa bude mať obrovský problém a deviata sezóna v rade v Premier League môže byť osudová.

Kelechi Iheanacho strelecky zaskakuje Vardyho

Bývalý hráč Manchestru City je už pár týždňov streleckým ťahúňom Leicesteru City, ktorý bojuje o Ligu majstrov.

O góly sa zvykol starať Jamie Vardy, ten však aktuálne eviduje sedemzápasovú sériu bez zásahu, naopak Nigérijčan v šiestich bitkách skóroval šesťkrát.

Sympatie fanúšikov si Kelechi získal aj slovami v pozápasovom rozhovore. Hetrik venoval všetkým ženám a matkám k MDŽ. On sám pritom tú svoju stratil už ako 14-ročný.

Pred pauzou ešte kvarteto duelov

Top štvorku tabuľky čaká počas najbližšieho víkendu štvrťfinále FA Cupu. Na ligovej scéne sa pred asociačným termínom odohrá ešte časť 29. kola.

V rámci neho West Ham v londýnskom derby privíta Arsenal, Fulham v bitke nováčikov narazí na Leeds a extrémne dôležitý záchranársky náboj bude motívom duelu medzi južanmi a severanmi- Brighton vs. Newcastle.

V pohotovosti sa opäť ocitnú aj fanúšikovia Tottenhamu, pretože kohútov čaká dohrávka 18. kola s Aston Villom. Tá sa pred časom nehrala, because of covid.

Priame prenosy Premier League na PREMIER Sport

Piatok 19. marec:

  • 20:55 Fulham - Leeds

Sobota 20. marec:

  • 20:55 Brighton - Newcastle

Nedeľa 21. marec:

  • 15:55 West Ham - Arsenal
  • 20:25 Aston Villa - Tottenham

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Najskôr ohúril, potom dostal červenú kartu. Bol ako záškolák