Vlhová stratila, Gutová-Behramiová súťažila len deväť sekúnd. Pozrite si ich jazdy

Lara Gutová-Behramiová nedokončila obrovský slalom v Lenzerheide 2021.
Lara Gutová-Behramiová nedokončila obrovský slalom v Lenzerheide 2021. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|21. mar 2021 o 10:00

Obrovský slalom priniesol netradičný moment.

AKTUALIZOVANÉ 0 10:30

BRATISLAVA. Lara Gutová Behramiová zrejme úmyselne nedokončila 1. kolo obrovského slalomu vo finále Svetového pohára Lenzerheide.

Švajčiarska lyžiarka bola na trati len niekoľko sekúnd, keď neprešla správne jednu z úvodných bránok a hneď začala schádzať z trate.

Išlo zrejme o protest. Švajčiarka bojovala s Petrou Vlhovou o celkovú výhru vo Svetovom pohári, ale v Lenzerheide zrušili zjazd aj super-G a stratila šancu na triumf.

Vlhová v sobotňajšom slalome potvrdila zisk veľkého glóbusu, Švajčiarka neštartovala.

Gutová-Behramiová už skôr kritizovala, že v kalendári je viac technických disciplín ako rýchlostných, na ktoré sa špecializuje.

VIDEO: Lara Gutová-Behramiová a jej jazda v 1. kole

Rozdiel medzi rivalkami bol pred poslednými pretekmi nedostihnuteľných 136 bodov.

Podľa portálu laola1.at povedala svojmu trénerovi, že zle vyhodnotila nájazd do bránky, a preto zastavila. Odmietla poskytnúť rozhovory a okamžite opustila cieľové priestory.

Vlhovej 1. kolo posledných pretekov v sezóne nevyšlo ideálne. Na trať mohla ísť už bez tlaku, keďže už všetky glóbusy majú svoje víťazky.

Na prvom medzičase mala na líderku Mikaelu Shiffrinovú náskok 24 stotín, ale potom začala strácať. Na Američanku nakoniec nabrala stratu 1,83 s.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole

Vlhová je pred druhou jazdou na 10. mieste, v 2. kole sa predstaví iba 17 lyžiarok. Celkovo ich štartovalo 19 a okrem Gutovej-Behramiovej nedokončila ani Ana Buciková.

Pozrite si jazdy Lary Gutovej-Behramiovej a Petry Vlhovej v 1. kole obrovského slalomu v Lenzerheide.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová stratila, Gutová-Behramiová súťažila len deväť sekúnd. Pozrite si ich jazdy