VIDEO: Vlhová vedie po 1. kole v Sestriere. Pozrite si jej jazdu

Petra Vlhová ovládla 1. kolo v Sestriere.
Petra Vlhová ovládla 1. kolo v Sestriere. (Autor: TASR)
Sportnet|10. dec 2022 o 11:45

Petra Vlhová sa najlepšie popasovala s náročnými podmienkami.

BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zajazdila v prvom kole obrovského slalomu Svetového pohára v Sestriere najrýchlejší čas. 

Slovenka vyštartovala na trať s číslom 6 a od začiatku sa držala v zelených číslach. Plynulo prechádzala výjazdy z brán. Výborne zašla najmä vrchnú časť pasáže, kde v strmej časti nabrala potrebnú rýchlosť do roviny. 

„Táto pasáž je mimoriadne podstatná. Pretekárky v nej môžu získať, ale aj stratiť,“ komentovala trať česká expertka Eva Kurfürstová.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole obrovského slalomu v Sestriere

Vlhová si postrážila posledné brány pred cieľom a prišla s náskokom sedem stotín sekundy pred domácou reprezentantkou Martou Bassinovou.

Tretia skončila obhajkyňa malého glóbusu Tessa Worleyová z Francúzska (+0,40 s). Američanka Mikaela Shiffrinová bola štvrtá (+0,44 s).

Vlhová vôbec po prvýkrát v sezóne vedie po prvej jazde. „Bolo pekné vrátiť sa na líderskú pozíciu po prvom kole. Veľmi sa teším, že som zašla dobrú jazdu. 

Dnešné podmienky sú ťažké a potrebovala som ísť trochu s rozumom. Videla som, ako šli predo mnou ostatné dievčatá a mala som v hlave presne nastavené, ako pôjdem. Podarilo sa mi to,“ povedala pre JOJ Šport. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»VIDEO: Vlhová vedie po 1. kole v Sestriere. Pozrite si jej jazdu