Má už aj svoju prezývku. Studenič zakončil parádnu individuálnu akciu

Na snímke zľava Marián Studenič (Slovensko) a Jakub Krejčík (ČR) v zápase Euro Hockey Challenge v ľadovom hokeji Slovensko - Česko v Trenčíne v piatok 26. apríla 2019.
Na snímke zľava Marián Studenič (Slovensko) a Jakub Krejčík (ČR) v zápase Euro Hockey Challenge v ľadovom hokeji Slovensko - Česko v Trenčíne v piatok 26. apríla 2019. (Autor: TASr)
Jakub Benko|7. feb 2020 o 08:52

Slovák ukázal svoju rýchlosť.

VIDEO: Marián Studenič a jeho akcia

BRATISLAVA. V zámorí sa pripomenul slovenský hokejový reprezentant Marián Studenič. Ten pôsobí už druhú sezónu na farme New Jersey Devils a stále bojuje o svoju šancu zahrať si v NHL.

Studenič počas minulého ročníka nazbieral v 64 zápasoch 28 bodov a vybojoval si aj miestenku na domáce majstrovstvá sveta. V drese slovenskej reprezentácie získal 5 bodov za jeden gól a štyri asistencie.

V novej sezóne sa pravému krídlu nedarí úplne podľa predstáv. Nastúpil v 23 dueloch a získal sedem bodov, pričom strelil len tri góly.

Ten posledný by však mohol byť povzbudením do zvyšku sezóny.

Slovák predviedol svoje zručnosti v zápase proti Rochestru Americans, keď si prebral puk na polovici klziska a vďaka rýchlemu korčuľovaniu obišiel všetkých brániacich hráčov.

Následne zakončoval za bezmocného brankára a poslal svoj tím do vedenie 2:1. Binghamton však nakoniec stratil vedenie a prehral 2:3.

Dvadsaťjedenročný Studenič, ktorý hokejovo vyrastal v Skalici, sa v zámorí pohybuje od sezóny 2016/2017. Vtedy ho Devils draftovali z 143 miesta.

Na farme sa už udomácnil, tím pri zverejnení jeho posledného zápasu použil prezývku "Studa".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Má už aj svoju prezývku. Studenič zakončil parádnu individuálnu akciu