Brankár Washingtonu vychytal tutovku. Útočník zišiel z ľadu, hnev odhalili až kamery

Iľja Samsonov.
Iľja Samsonov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. apr 2021 o 10:45

Chára a Pánik sa tešili z víťazstva.

WASHINGTON. Nočný zápas hokejovej NHL medzi domácim Washingtonom Capitals a New Jersey Devils priniesol deväť gólov (5:4), ale zahanbiť sa nenechal ani domáci brankár.

Aj keď inkasoval až štyrikrát z 39 striel, útočníka hostí Damona Seversona priviedol jedným zo svojich zákrokov do zúfalstva.

Kanadský hokejista bol v čistej gólovej šanci, no 24-ročný Rus Iľja Samsonov vytiahol fantastický zákrok.

Útočník New Jersey sa iba pozrel nahor a bez slova odišiel z ľadu. Prekvapení spoluhráči sa iba dívali, ako opúšťa striedačku.

Televízne kamery zachytili, ako útočník v útrobách štadióna rozmlátil od hnevu svoju hokejku a o pár sekúnd sa už vrátil k spoluhráčom.

Brankár hostí MacKenzie Blackwood sa zaskvieť nestihol. Inkasoval päťkrát, hoci hráči Washingtonu mali za celý zápas iba 19 striel. Po jednej zaznamenali aj Richard Pánik a Zdeno Chára.

Kanadský brankár mal nízku, len 73-percentnú úspešnosť zákrokov.

Gól mu strelil aj Alexander Ovečkin, pre ruského útočníka to bol 725. gól v profilige a 265. presný zásah v presilovej hre, čím vyrovnal zápis Bretta Hulla na druhom mieste historickej tabuľky a na lídra Dava Andreychuka stráca deväť zásahov.

Washington zdolal New Jersey aj ôsmykrát v tejto sezóne a utvoril klubový rekord v počte triumfov nad jedným súperom v ročníku.

Devils prehrali tretí zápas po sebe, no prvý raz v riadnom hracom čase. Prišli teda o trojzápasovú bodovú sériu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brankár Washingtonu vychytal tutovku. Útočník zišiel z ľadu, hnev odhalili až kamery