VIDEO: Divák napadol brankára Arsenalu. Sme zhrození, reaguje klub súpera

Incident po zápase Tottenham - Arsenal.
Incident po zápase Tottenham - Arsenal. (Autor: Sky Sport - ReproPhoto)
Ivan Mriška|16. jan 2023 o 00:50

Násilie proti hráčom je neprijateľné, vyjadrila sa Asociácia profesionálnych futbalistov.

LONDÝN. Londýnske derby medzi Tottenhamom a Arsenalom (0:2) poznačili výtržnosti fanúšika.

Keď si po záverečnom hvizde išiel brankár Arsenalu Aaron Ramsdale po fľašu s vodou, napadol ho priaznivec Tottenhamu. Vyskočil na reklamnú plochu a kopol ho do chrbta.

„Sme zhrození správaním fanúšika, ktorý sa na konci zápasu pokúsil zaútočiť na brankára Arsenalu. Násilie v akejkoľvek podobe nemá vo futbale miesto,“ uviedol v oficiálnom vyhlásení Tottenham Hotspur, ktorý konanie svojho priaznivca odsúdil.

VIDEO: Skrat fanúšika Tottenhamu

Výtržník ušiel

Za bránkou sa okamžite strhla hromadná mela. Predchádzala jej výmena názorov medzi Ramsdaleom a útočníkom Tottenhamu Richarlisonom.

Usporiadateľská služba okamžite zasiahla, no výtržník jej ušiel.

„Klub skontroloval zábery, aby sme fanúšika identifikovali. Spolupracovať budeme s políciou, Arsenalom a Ramsdaleom, aby sme podnikli čo najsilnejšie kroky, vrátane okamžitého zákazu vstupu na štadión Tottenhamu Hotspur,“ dodáva klub zo severu Londýna.

Podľa britských médií čaká previnilca niekoľkoročný až doživotný zákaz vstupu na štadión. Je možné, že bude trestne stíhaný.

„Premier League odsudzuje správanie fanúšika na konci zápasu Tottenham Hotspur FC - Arsenal FC. Vo futbale nie je miesto pre násilné činy a za žiadnych okolností by nemali byť hráči napádaní alebo sa obávať o svoju bezpečnosť na zápasoch. Liga podporí kluby a príslušné orgány v podnikaní čo najtvrdších krokov proti zodpovednej osobe,“ uvádza vedenie súťaže.

Majú právo byť v bezpečí

Konanie diváka na derby o sever Londýna odsúdili všetky orgány. Podľa Asociácie profesionálnych futbalistov je násilie proti hráčom úplne neprijateľné.

„Takéto incidenty sa dejú príliš často. Hráči sa musia cítiť bezpečne. Keď je hráč napadnutý, očakávame, že zákony a nariadenia, ktoré sú platné na jeho ochranu, sa budú riadne presadzovať. Hráčska únia to považuje za prioritnú záležitosť,“ uvádza asociácia v oficiálnej správe.

Jednoducho neprijateľné

Brankár Arsenalu bol kľúčovou postavou pri výhre svojho tímu 2:0. V zápase predviedol sedem úspešných zákrokov.

„Fanúšikovia Spurs na mňa kričali celý zápas a ja som im to oplácal. Brali to športovo, no jeden fanúšik sa ma snažil trochu udrieť do chrbta. Je to škoda, pretože to je len futbal. Našťastie sa nestalo nič drastické. Koniec má trpkú príchuť, ale keď sa vrátime do šatne, určite si víťazstvo užijeme,“ pre Sky Sport povedal brankár Arsenalu Aaron Ramsdale.

„Je to jednoducho neprijateľné. Nemôžem povedať nič, než že sa to nemalo stať,“ na jeho slová reagoval obranca Tottenhamu Eric Dier.

Arsenal je na čele Premier League, Tottenham je piaty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»VIDEO: Divák napadol brankára Arsenalu. Sme zhrození, reaguje klub súpera