Slovan stratil body, Žilina bola suverénna, jeden zápas museli odložiť

Futbalisti MŠK Žilina.
Futbalisti MŠK Žilina. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|13. feb 2021 o 14:15

Počasie zohralo dôležitú úlohu.

AKTUALIZOVANÉ O 19:03

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava stratili prvé body v jarnej časti futbalovej Fortuna ligy už v úvodnom stretnutí.

V súboji 19. kola remizovali na ihrisku Ružomberka 0:0. Zápas ovplyvnil zlý stav ihriska, na ktorom sa nachádzal sneh a organizátori museli zvýrazniť čiary červenou farbou.

Naopak, suverénnym spôsobom vstúpila do jarného pokračovania súťaže Žilina, keď na vlastnom štadióne zdolala Zlaté Moravce 4:1.

Žilina je tak naďalej tretia štyri body pred Trnavou, ktorá si v sobotu poradila s poslednou Senicou tesne 1:0.

Futbal sa nehral v Zlatých Moravciach, kde si mali zmerať sily hráči Serede a Nitry. Dôvodom bol nespôsobilý terén.

"Napriek enormnej snahe funkcionárov, ktorí sa zo všetkých síl snažili pripraviť hraciu plochu, sa zápas musel pre nespôsobilý terén odložiť. O odložení rozhodol rozhodca pred výkopom zápasu," píše Únia ligových klubov na webe fortunaliga.sk.

Zápas preložili na 23. február.

Klub zo Zlatých Moraviec ešte v ranných hodinách zverejnil video, ako sa snažil domácim organizátorom pomôcť aj majiteľ Viliam Ondrejka.

Fortuna liga - 19. kolo

Sereď - Nitra

/odložené pre nespôsobilý terén/

Trnava - Senica 1:0 (0:0)

Góly: 52. Mikovič

/zostavy nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po stretnutí

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Veľmi sme si priali, aby sme domáci zápas vyhrali, pravdepodobne nám to zaručí prvú šestku. Hoci nám v prvom polčase viazla kombinácia a hra nebola podľa našich predstáv, mohli sme ísť do vedenia.

V druhom dejstve prišli na ihrisko skúsení chalani, ktorí vedeli podržať loptu, boli sme oveľa nebezpečnejší a mali sme situácie na skórovanie. Je to veľmi dôležité víťazstvo, vážime si to a veríme, že už sme zlomili sériu na domácom ihrisku a bude sa nám viac dariť aj bodovo."

Anton Šoltis, tréner Senice: "Úvodných sedem minút sme nemali ideálnych, potom sme prebrali iniciatívu a súpera sme zavreli na jeho polovici. Nevychádzala nám však finálna fáza. Škoda, pretože v tejto časti zápasu by bolo dobré, keby sme ho otvorili gólom.

V druhom polčase sme chceli predvádzať rovnakú hru, ale súper išiel po našej ľahkej chybe do vedenia. Dnes sme pohoreli na efektivite, v závere sme sa snažili o vyrovnanie, ale neprinieslo to nič. Bez efektitivity a väčšej agresivity v súperovej šesnástke nemôžeme byť úspešní."

Žilina - Zlaté Moravce 4:1 (1:0)

Góly: 41: Jibril, 66. Moško (vl.), 69. Iľko, 83. Slebodník - 62. Kovaľ

/zostavy nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po stretnutí

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Dovolím si tvrdiť, že sme podali jeden z najlepších výkonov za môjho pôsobenia. Bol to komplexný výkon, boli sme dobre zorganizovaní, pracovali sme vo vysokom tempe, hrali sme rýchlo, takže dnes klobúk dole pred chlapcami. Treba im pogratulovať, lebo som ich už dlho nevidel takto hrať."

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Z našej strany rozhodli zápas situácie jeden na jedného, v ktorých sme zlyhali. Systémovo sme pripravili nejaké veci, ktoré sme predpokladali, že budú v zápase. Myslím si, že systémovo sme to zvládli.

Ten výsledok sme sa snažili držať čo najdlhšie, čakali sme na našu príležitosť, nejaké náznaky tam boli, v druhom polčase sa nám podarilo vyrovnať. Ako som povedal, zápas rozhodli situácie jeden na jedného, ktoré sme nezvládli."

Ružomberok - Slovan Bratislava 0:0

/zostavy nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po stretnutí

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Na našom ihrisku sme privítali najlepšie mužstvo v našej lige. Snažili sme sa urobiť všetko pre to, aby podmienky boli čo najlepšie, aby priali futbalu. Terén napokon bol taký, aký bol, pre oba tímy rovnaký.

V prvom polčase sme sa súperovi vyrovnali po všetkých stránkach. Je pravda, že v druhej polovici, v určitých pasážach mal Slovan prevahu, pričom vytvoril si aj šance.

Musím povedať, že v tomto zápase si nezaslúžil nikto vyhrať, ale ani prehrať. Preto remíza sa mi zdá spravodlivá. My so ziskom bodu sme veľmi spokojní."

Darko Milanič, tréner Slovana: "Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom nám chýbala energia a akoby sme sa trochu zľakli ihriska, ktoré na prvý pohľad vyzeralo zle, no reálne nebolo až také ťažké.

Po prestávke moje mužstvo podalo odlišný výkon, mali sme oveľa viac dobrých akcií i príležitostí a vypracovali sme si aj gólové šance. Keď sa zápas skončí bežne 0:0, nemáte z toho dobrý pocit. V našom podaní však zápasu chýbal iba gól. Trápili sme sa v koncovke, bolo to bez efektivity."

Priebežná tabuľka

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
22
17
3
2
54:12
54
V
V
V
R
V
2
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
22
13
5
4
48:28
44
P
V
R
R
V
3
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
22
11
4
7
49:33
37
V
P
R
V
P
4
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
22
11
2
9
32:29
35
P
V
V
V
V
5
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
22
9
6
7
38:29
33
V
V
V
P
P
6
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
22
7
7
8
30:38
28
V
V
V
R
V
7
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
22
5
8
9
31:37
23
P
P
P
R
P
8
FC NitraFC NitraFC Nitra
22
6
4
12
21:38
22
P
P
V
P
P
9
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
22
5
7
10
22:42
22
V
P
P
R
V
10
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
22
5
7
10
22:39
22
P
P
P
V
P
11
FK SenicaFK SenicaFK Senica
22
5
6
11
23:40
21
R
V
P
P
P
12
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
22
3
11
8
27:32
20
R
P
P
R
V
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body






Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan stratil body, Žilina bola suverénna, jeden zápas museli odložiť