Slovan hral na ľade s červenými čiarami, šéf Moraviec sadol do traktora

Ružomberok - Slovan v priamom prenose na RTVS.
Ružomberok - Slovan v priamom prenose na RTVS. (Autor: RTVS)
Michal Šášky|13. feb 2021 o 17:15

Začiatok jari ovplyvnilo počasie.

BRATISLAVA. Organizátorom zápasov najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy skomplikovali odohrať kompletné prvé jarné kolo tuhé mrazy.

Stretnutie medzi Sereďou a Nitrou, ktoré sa malo odohrať v Zlatých Moravciach, napokon museli byť pre nespôsobilý terén odložiť.

Prezident sadol do traktora

Otázniky okolo zápasu boli už v piatok, o jeho odložení rozhodol arbiter Erik Gemzický napokon až pred výkopom duelu.

Klub zo Zlatých Moraviec vyvinul maximálne úsilie, aby sa fortunaligový zápas na ich štadióne odohral.

V ranných hodinách zverejnil video, ako sa snažil domácim organizátorom pomôcť aj majiteľ Viliam Ondrejka za volantom traktora.

"Vykurovanie trávnika bežalo od pondelka. Spálilo sa tritisíc litrov nafty, každý si vie prerátať, koľko je to eur. Urobili sme viac ako maximum, ale proti prírode sa ťažko bojuje," uviedol trávnikár zlatomoravského klubu Michal Valo pre MY Nitra.

Zápas sa dohrá o desať dní

V Zlatých Moravciach veria, že počasie sa umúdri a na Štadióne FC ViOn budú môcť hostiť budúci víkend zápas domáceho tímu proti Ružomberku i dohrávku Serede s Nitrou.

Druhý spomenutý duel preložili na 23. februára, odohrať by sa mohol aj v Žiline či na novom štadióne v Trenčíne.

"Predstavitelia Únie ligových klubov po včerajšej obhliadke nechali na rozhodcovi, nech dnes pred zápasom rozhodne o spôsobilosti hracej plochy. Rešpektujeme to," povedal PR a marketingový manažér Peter Cuninka.

Rovnako prijali odklad zápasu aj v hosťujúcej Nitre.

"Bolo by to zdraviu nebezpečné, nešlo by o futbal, ale o bojovnosť. Hráči sa mohli šmyknúť, neubrzdiť alebo zraniť. Rozhodnutie je správne," uviedol nitriansky brankár Dávid Šípoš pre MY Nitra.

Takmer nehral ani Slovan 

Ohrozený bol aj zápas domáceho Ružomberka s majstrovským Slovanom Bratislava. Organizátorom sa však podarilo upraviť terén do spôsobilej podoby.

Na niektorých častiach ihriska ale ostali zasnežené či zľadovatené časti, hracia plocha bola vyznačená výnimočne červenými čiarami.

Rozhodcovia na čele s hlavným Petrom Kráľovičom napokon štart stretnutia odobrili.

"Klobúk dole pred organizátormi, ako dokázali ihrisko pripraviť, hoci je v Ružomberku pocitová teplota na úrovni mínus desiatich stupňov," poznamenal komentátor RTVS Ľuboš Hlavena.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan hral na ľade s červenými čiarami, šéf Moraviec sadol do traktora