VIDEO: Škandál v Česku. Fanúšikovia sa bili na ihrisku, do reportérov hodili stoličku

Do reportérov letela stolička.
Do reportérov letela stolička. (Autor: X/Hooligans.cz)
Ivan Mriška|22. máj 2024 o 22:28

Priam šokujúce momenty prinieslo finále Českého pohára.

PRAHA. Podobné zábery vidieť na štadiónoch v Turecku. Českom otriasol škandál, ktorý sa udial po finále pohára Plzeň - Sparta Praha (1:2).

Fanúšikovia po záverečnom hvizde vbehli na ihrisko, do reportérov českej televízie dokonca hodili stoličku.

„To, čo sa stalo po záverečnom hvizde finále MOL Cupu, sa zapíše do dejín českého futbalu čiernym písmom. Priamo na hracej ploche došlo k hromadnej bitke medzi fanúšikmi Sparty a Plzne a následne aj ťažkoodencami. Veľká hanba,“ píše sport.cz

VIDEO: Bitka fanúšikov na ihrisku

Sparta vyhrala 2:1 a získala double. O výsledku sa však vôbec nehovorí.

„Duel bol od prvých minút veľmi nervózny. Hráči hlasno a aktívne prežívali každý zákrok, ako aj členovia realizačných tímov,“ opisuje český Šport.

Futbalová asociácia pred duelom apelovala, aby fanúšikovia nepoužívali pyrotechniku ​​a za žiadnych okolností nevstupovali na ihrisko. Nepomohlo.

„Zatiaľ čo futbalisti Sparty oslavovali, priaznivci Plzne na druhej strane prenikli na hraciu plochu a zamierili si to priamo na druhú stranu. Keď sa dostali na hranicu pokutového územia, bolo jasné, že konfliktu medzi oboma tábormi nikto nezabráni. A začala bitka, samotní hráči hromadnej potýčke stačili utiecť,“ dodáva.

VIDEO: Štúdio ČT zasiahla stolička

Ľudia na hlavnej tribúne len neveriacky krútili hlavami.

„Nemyslím, že mi situáciu prislúcha komentovať. To je vaša práca, písať o tom a pýtať sa na príčiny. Ospravedlňujem sa. Bolo zjavné, čo sa stalo. Základom je, aby sa hráči a realizačné tímy cítili v bezpečí, čo sa nestalo,“ uviedol kouč Sparty Brian Priske.

Českým futbalom otriasol podobný incident aj v sobotu po dueli Sparty v Mladej Boleslavi, v ktorom Pražania obhájili titul. Fanúšikovia chceli vbehnúť na trávnik, lenže narazili na ťažkoodencov. Došlo k použitiu slzného spreja aj zraneniam.

Zo zisku pohára sa teší aj slovenský reprezentant Lukáš Haraslín, ktorý odohral 86 minút.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»VIDEO: Škandál v Česku. Fanúšikovia sa bili na ihrisku, do reportérov hodili stoličku