Thiem otočil z 0:2 na sety. Trápil ho zabávač, ktorý potrebuje robiť divadlo

Nick Kyrgios (vľavo) a Dominic Thiem.
Nick Kyrgios (vľavo) a Dominic Thiem. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|12. feb 2021 o 14:45

Kyrgios predviedol tradičnú show.

MELBOURNE, BRATISLAVA. Podanie zospodu čoskoro strieda druhý servis o rýchlosti cez 200 kilometrov za hodinu.

Prejde len pár minút a Nick Kyrgios sa presúva k sieti. Namiesto tradičného voleja predvádza náročný úder pomedzi nohy. Úspešne.

Súpera sa neskôr snaží vykoľajiť tým, že medzi jeho prvým a druhým servisom si niečo mrmle. A keď získa fiftín, gestom vyzýva fanúšikov, aby mu aplaudovali.

Tí sú ako v tranze.

Domáci tenista mal v piatok na dosah postup do osemfinále Australian Open. V treťom kole nad Rakúšanom Dominicom Thiemom vyhrával už 2:0 na sety.

Svetová trojka však predviedla parádny obrat a po výsledku 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 postúpila ďalej.

Setbal? Podanie zospodu

Kyrgios však opäť ukázal, prečo ho priaznivci buď milujú, alebo nenávidia. Austrálsky búrlivák počas zápasu používal zbrane, ktoré z elitných hráčov nevyužíva takmer nik.

Len podaním zospodu si pomohol asi päťkrát, pričom sa ho nebál použiť aj v kľúčových momentoch stretnutia, trebárs pri setbale v druhom sete.

Najviac si však užíval komunikáciu s divákmi na tribúnach. Nabádal ich, aby mu aplaudovali, gestami im ukazoval, prečo prehral daný fiftín.

Niekedy priamo počas výmeny komentoval svoje či súperove údery.

Keď však jeden z divákov vykríkol tesne pred Thiemovým podaním, Kyrgios mu poslal jasné gesto - palec otočený smerom nadol.

"Bez divákov by predviedol polovičný výkon. Skrátka potrebuje robiť toto divadlo," hodnotila komentátorka Eurosportu Klára Janáčková.

Nič nie je nemožné

"Úprimne, už som rátal s porážkou. Existujú omnoho jednoduchšie veci, ako hrať proti Nickovi uňho doma pred jeho divákmi," žartoval po stretnutí Thiem.

Kyrgiosove kúsky ho nevyviedli z miery ani raz. Koncentroval sa len na seba, zakaždým pôsobil sústredene.

V prvom rozhovore po stretnutí priamo na kurte priznal, že si spomenul na finále vlaňajšieho US Open. Vtedy s Nemcom Alexandrom Zverevom prehrával taktiež 0:2, no napokon dokázal získať titul.

"Nič nie je nemožné. Ten zápas mi ukázal, že nikdy sa netreba vzdávať," hodnotil.

V osemfinále si Thiem zahrá proti Grigorovi Dimitrovovi. Bulhar strávil v piatok na kurte len 39 minút, Španiel Pablo Carreno-Busta za nepriaznivého stavu 0:6, 0:1 skrečoval.

Keďže v Austrálii začína platiť sprísnený lockdown, nasledujúce kolá sa budú hrať bez divákov. Tí by sa mohli vrátiť na tribúny pred semifinále.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Thiem otočil z 0:2 na sety. Trápil ho zabávač, ktorý potrebuje robiť divadlo