Boston odohral katastrofálny zápas, Halák striedal v polovici zápasu

Jaroslav Halák v zápase Boston - Tampa Bay.
Jaroslav Halák v zápase Boston - Tampa Bay. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. aug 2020 o 06:04

Černák si pripísal až štyri plusky.

Boston - Tampa Bay 1:7 (0:2, 1:4, 0:1)

Góly: 25. Marchand (Krug, Pastrňák) - 13. Palát (Sergačov, Kučerov), 14. Gourde (Coleman, ČERNÁK), 23. Sergačov (Kučerov, Point), 29. Killorn (Palát, Kučerov), 36. Point (Killorn, Sergačov), 39. Killorn (Gourde, Bogosian), 44. Kučerov (Point)

Brankári: HALÁK (32. Vladař) - Vasilevskij, strely na bránku: 24:31

/brankár Jaroslav Halák (Boston) chytal do 32. minúty, zo 16 striel dostal štyri góly a mal 75-percentnú úspešnosť zákrokov/

/obranca Zdeno Chára (Boston) odohral 18:04 minúty, do štatistík si pripísal jednu strelu na bránku, jednu zablokovanú strelu a dva bodyčeky/

/obranca Erik Černák (Tampa Bay) odohral 16:54 minúty, do štatistík si pripísal jednu asistenciu, štyri plusové body, jednu strelu na bránku, jednej bodyček a jednu stratu puku/

/stav série - 1:2/

EDMONTON, TORONTO. Hokejisti Tampa Bay Lightning zvíťazili v treťom dueli semifinále play off Východnej konferencie NHL nad Boston Bruins vysoko 7:1 a v sérii sa ujali vedenia 2:1 na zápasy.

Slovenský obranca Erik Černák sa na triumfe Lightning podieľal asistenciou pri víťaznom góle a získal až štyri plusové body, najviac zo všetkých hráčov.

Na ľade strávil necelých 17 minút.

Jaroslav Halák vydržal v bránke Bruins do štvrtého inkasovaného gólu, v 32. minúte ho vystriedal Čech Daniel Vladař. Slovenský brankár vykryl 12 zo 16 striel, až trikrát inkasoval v oslabení.

Kapitán zdolaného tímu Zdeno Chára vyslal počas 18 minút na bránku jednu strelu.

Odchýlka, anomália, optický klam

"Musíme sa posunúť dopredu. Nebol to náš najlepší zápas. Bolo to jedno z tých stretnutí, na ktorý sa už nechce nikto z nás pozerať. Treba sa odraziť do ďalšieho pokračovania," zhodnotil Chára na webe NHL.

Úvodný gól strelil v 13. minúte Ondřej Palát. Z pohľadu Bostonu to bol nešťastný zásah, lebo Palátova strela v presilovej hre sa odrazila od hokejky Cháru a puk sa nasmeroval do rohu Halákovej bránky.

Ďalší gól strelila Tampa už o pätnásť sekúnd neskôr.

"Nevyšlo nám to, ale bol to len jeden zápas. Prehra je prehra a súper vedie 2:1. Teraz sa musíme skoncentrovať na zápas číslo 4. Myslím a viem, že máme dobrých hráčov. Sú odolní a ešte niečo ukážu. Vylížeme si rany a budeme pripravení na pokračovanie," skonštatoval tréner Bostonu Bruce Cassidy.

"Dnešný zápas nemôžeme brať za bernú mincu, je to len odchýlka, anomália, niečo ako optický klam. Toto nebol hokej v play off. Proti nám stoja šampióni Prezidentskej trofeje, takže treba otočiť stránku a zostať v pokoji. Stále sme len na polceste a musíme krotiť emócie. Prílišné výšky či hĺbky sú neprípustné," uviedol tréner Tampy Jon Cooper.

Tridsaťpäťročný Halák nastúpil v tzv. "back-to-back" zápasoch, teda dvakrát za dva dni, prvýkrát od novembra 2018.

Dvadsaťtriročný Vladař sa stal prvým brankárom Bruins a jedenástym v histórii NHL, ktorý v profilige debutoval v zápase play off. Inkasoval tri góly a chytil 12 striel.

"Bol skutočne v náročnej situácii, ale myslím si, že mal niekoľko pekných zákrokov," povedal Chára na adresu mladého Čecha, ktorý sa po odchode Tuukku Raska posunul na pozíciu dvojky.

Zápas plný obratov

Rozdielový gól v zápase medzi Coloradom a Dallasom strelil po úspešnom teči Nazem Kadri a šesť minút pred koncom dostal Avalanche do vedenia 5:4.

Gólom do prázdnej bránky poistil prvý triumf Avalanche v sérii Pierre-Edouard Bellemare.

Zápas mal divoký priebeh, Colorado viedlo 3:1, potom prehrávalo 3:4, ale strhlo vedenie na svoju stranu tromi gólmi za sebou.

Sekera odohral v drese Stars presne 14 minút, zaznamenal jeden bodyček a zablokoval jednu strelu.

Líder ofenzívy Colorada Nathan MacKinnon si pripísal dve asistencie a bodoval tak vo všetkých 11 zápasoch v tohtoročnom play off.

Prekonal tým klubový rekord Avalanche/Quebec Nordiques, ktorý držali Joe Sakic (1996) a slovenská legenda Marián Šťastný (1982).

Chára: Podporujeme boj proti rasizmu

Viaceré zámorské profesionálne súťaže odložili svoje štvrtkové zápasy po tom, ako basketbalisti Milwaukee Bucks bojkotovali svoj duel v NBA na protest proti streľbe na Afroameričana Jacoba Blakea.

Zo solidarity ich nasledovali aj futbalová MLS, bejzbalová MLB a ženská basketbalová WNBA. V NHL zápasový program nemenili.

"Podporujeme hráčov NBA, ako aj z iných líg v ich snahe. O bojkote sme sa dozvedeli krátko pred zápasom, už sme boli pripravení. V každom prípade podporujeme boj proti rasizmu a nespravodlivosti, dá sa to vyjadriť rôznou formou," povedal pre tsn.ca Chára.

NHL play off - 2. kolo (zvyšné zápasy):

Philadelphia - NY Islanders 4:3pp (3:0, 0:1, 0:2 - 1:0)

Góly: 2. Hayes (Konecny, Braun), 10. Hayes (Farabee), 16. Couturier (Giroux, Sanheim), 63. Myers (Couturier) - 32. Lee (Barzal, Leddy), 52. Beauvillier (Bailey), 58. Pageau (Pelech)

Brankári: Hart - Varlamov (16. Greiss), strely na bránku: 31:34

/stav série - 1:1/

Dallas - Colorado 4:6 (1:0, 0:3, 3:3)

Góly: 12. Seguin (Benn, Heiskanen), 45. Gurjanov (Hintz, Perry), 50. Comeau, 51. Benn (Lindell) - 21. Zadorov (Kadri), 25. Burakovsky (Makar, Zadorov), 31. Landeskog (Makar, MacKinnon), 53. Rantanen (MacKinnon), 54. Kadri (Connauton, Makar), 59. Bellemare (Rantanen, Cole)

Brankári: Chudobin - Francouz, strely na bránku: 37:32

/obranca Andrej Sekera (Dallas) odohral rovných 14 minút, pripísal si jednu zablokovanú strelu a jeden bodyček/

/stav série - 2:1/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston odohral katastrofálny zápas, Halák striedal v polovici zápasu