Zatienil aj výkon Weissa. Brankár Slovana vytiahol superzákrok

Momentka zo zápasu Žilina - Slovan Bratislava.
Momentka zo zápasu Žilina - Slovan Bratislava. (Autor: TASR - Erika Ďurčová)
Sportnet|7. mar 2022 o 14:00

Frajer roka, vravel markízacký komentátor.

ŽILINA. V šlágri kola medzi Žilinou a Slovanom Bratislava padlo päť gólov. Momentom zápasu sa však stal ten, kedy sa skóre nemenilo.

Krátko pred 30. minútou dostal loptu domáci krídelník Lukáš Jánošík, prvá prihrávka na Miroslava Gona mu neprešla, no druhý pokus mu vyšiel parádne.

Ľavý obranca Benson Anang poslal oblúčik nad belasou defenzívou, márne naň skákali Guram Kašia či Vasil Božikov. Lopta dopadla pred Tibora Slebodníka, ktorý ju napálil medzi tri žrde.

Radovala sa žilinská lavička, šošoni sa tešili, komentátor hovoril o otváracom zásahu. V hre sa však pokračovalo. Zázračný zákrok totiž vytiahol brankár Slovana Adrián Chovan.

"Pozdravujem kolegov do redakcie. Toto je možno na frajera roka," poznamenal komentátor markízackého TV Dajto.

Chovanov zákrok sa stal hitom na sociálnych sieťach, video na oficiálnom facebooku Fortuna ligy videli desaťtisíce ľudí, má stovky reakcií. V príbehu na Instagrame ho zdieľali aj niektorí slovenskí reprezentanti.

"To som ešte nevidel. Toto som za moju kariéru naozaj nevidel," opakoval v štúdiu Stanislav Angelovič, bývalý hráč oboch tímov.

"Všetci urobili všetko dobre, ale to, čo spravil Adrián Chovan, to bol teda zákrok," chválil ho bývalý futbalista.

Dvadsaťšesťročný brankár prišiel do Slovana pred sezónou zo Zlatých Moraviec, kde sa zaradil medzi opory. V minulom ročníku vychytal deväťkrát čisté konto a mal až 140 úspešných zákrokov, viac ich mal iba Žilinčan Samuel Petráš (154).

V Slovane odchytal dvanásť zápasov, v ktorých si päťkrát pripísal nulu. Inkasoval deväť gólov a zaznamenal 31 zákrokov.

Chrbát mu kryje Michal Šulla, ktorý má na konte deväť fortunaligových štartov, Matúš Ružinský a mladíci z belasej akadémie.

"V prípade Slovana si nie som istý, či je brankársky post vzhľadnom na ambície klubu kvalitatívne adekvátne obsadený. Ak sa bavíme o ambíciách v slovenskej lige, tak prosím, ale z medzinárodnej konfrontácie mám obavy," vravel v lete v rozhovore pre Sportnet.sk Ladislav Borbély.

Chovan sa však v úvode zimnej časti dostáva do formy, po utorňajšom postupe v Slovnaft Cupe cez Ružomberok ho chválil aj tréner Vladimír Weiss starší:

"Vyzdvihol by som Adriána Chovana. Výborne reagoval nohami, vyriešil ešte dve-tri ošemetné situácie. Chytil také sebavedomie, aj s Trnavou podal dobrý výkon, nemal síce veľa roboty, prakticky žiadnu, ale bol koncentrovaný a odchytal to bez gólu," povedal.

V zápase so Žilinou inkasoval dvakrát, no o tri body pre Slovan sa postaral Vladimír Weiss mladší, ktorý dva góly strelil a na jeden prihral. Bratislavský tím vyhral v šlágri 1. kola nadstavbovej časti 3:2.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zatienil aj výkon Weissa. Brankár Slovana vytiahol superzákrok