Borbély: Dúbravku môže čoskoro ohroziť Greif. Rodák by mal prestúpiť

Marek Rodák.
Marek Rodák. (Autor: TASR)
Michal Šášky|27. aug 2021 o 22:00

Prečo nebude podľa Borbélyho chytať Plach?

Slovenská reprezentácia má nečakaný problém, na ktorý nie je zvyknutá. Ani jeden z osvedčených brankárov v úvode sezóny nezačal ako jednotka a tréner Štefan Tarkovič bude mať pred kvalifikačnými zápasmi ťažkú voľbu.

Martin Dúbravka laboruje po operácii členka, Marek Rodák prehral boj s novou posilou, Dušan Kuciak prekvapivo s kolegom, ktorý mu kryl chrbát posledné roky (Kuciak chytal len raz, posledný víkend).

Spomedzi náhradníkov nechytá ani nová posila RCD Mallorca Dominik Greif, ani Adam Jakubech po návrate do Lille, ani Dominik Holec v Sparte Praha. Do reprezentácie sa tak premiérovo dostal 29-ročný František Plach, stabilná jednotka Piastu Gliwice.

Tému sme zanalyzovali s futbalovým expertom LADISLAVOM BORBÉLYM.

Má slovenská reprezentácia vážny problém?

Je to ťažká pozícia pre hlavného trénera. Musí akceptovať problém svojich brankárov a je to značne hendikepujúce aj preňho. Brankár je pre mužstvo dôležitý element. Ale netreba to dramatizovať, všetci traja brankári v nominácii sú dostatočne kvalitní a mali by sa dokázať jednorazovo zmobilizovať na hranici výkonnosti.

Je možné že si tri zápasy podelia všetci traja brankári?

Ak jednému brankárovi zápas nevyjde, automaticky príde k zmene. Ale naopak, ak bude výkon bezchybný, nebude dôvod na zmenu. Všetko vyplynie zo situácie na ihrisku a od naplnenia očakávaní v danom momente.

Môže rozhodnutie trénera ovplyvniť aj najbližší víkend a posledné kolo pred zrazom? Trebárs, ak by Kuciak opäť vypadol zo zostavy, prípadne ak by sa do nej Rodák vrátil...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Borbély: Dúbravku môže čoskoro ohroziť Greif. Rodák by mal prestúpiť