Slovensko U20 tradične zažilo Vianoce v Kanade. Jedného z hráčov vytlieskali

Slovensko U20 počas Vianoc v Kanade pred MS do 20 rokov 2023.
Slovensko U20 počas Vianoc v Kanade pred MS do 20 rokov 2023. (Autor: hockeyslovakia.sk)
Sportnet|25. dec 2022 o 11:30

Hokejista kedysi takmer vyhral okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína.

MONCTON. Mladí Slováci zažívajú už tradičné vianočné sviatky na reprezentačnom zraze. Čoskoro ich v Kanade čakajú majstrovstvá sveta v hokeji do 20 rokov.

Dopoludnia cestovali autobusom z Trura, kde mali týždenný prípravný kemp, do Monctonu. Tam absolvovali štedrovečerné posedenie v kruhu spoluhráčov a členov realizačného tímu.

Tradičnú kuchyňu sa im pokúsili vynahradiť zámorskí šéfkuchári. Tí pripravili kanadskú verziu slovenských vianočných jedál ako kapustnicu, rybu či zemiakový šalát.

Nechýbali ani oblátky s medom či koláče od Slovákov žijúcich v Kanade.

„Jedlo nebolo až také podobné tomu, na aké sme zvyknutí doma, ale v porovnaní s minulým rokom to bolo lepšie. Kuchári sa tentoraz viac posnažili,“ usmieval sa Maxim Štrbák.

Slovenský obranca zažil kanadské Vianoce aj vlani, spolu s otcom Martinom Štrbákom, ktorý je člen realizačného tímu.

VIDEO: Slovensko U20 a Vianoce na MS v hokeji do 20 rokov 2023

Vianočné posedenie spestril jeho spoluhráč Peter Repčík. Za svoje recitátorské vystúpenie si vyslúžil potlesk v stoji od všetkých prítomných.

„Pán tréner Štrbák ma pozná od detstva a oslovil ma, či nemám niečo v repertoári. Pamätal som si zopár básničiek, táto sa hodila k danej situácii, a tak som to skúsil.

Vybral som si dielo Výstrel z motyky od Jozefa Urbana, s ktorým som obsadil v minulosti druhé miesto na krajskom kole v súťaži Hviezdoslavov Kubín,“ cituje web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Repčíka.

„Z darčekov ma zaujala predovšetkým kniha Šťastný chlapec o Craigovi Ramsaym. Určite si ju prečítam a verím, že z nej naberiem nové skúsenosti,“ doplnil odchovanec košického hokeja.

Slováci odohrajú v monctonskej aréne Avenir Centre všetky zápasy základnej B-skupiny. V nedeľu 25. decembra majú na programe prvý tréning, o dva dni začínajú turnaj, na ktorom postupne nastúpia proti Fínsku, USA, Švajčiarsku a Lotyšsku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensko U20 tradične zažilo Vianoce v Kanade. Jedného z hráčov vytlieskali