Williamsová o zápase s Kužmovou: Nevedela som, kto to je a ani ako vyzerá

Viktória Kužmová.
Viktória Kužmová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. aug 2017 o 10:03

Mladá Slovenka získala proti veľkej favoritke set.

NEW YORK. Pri svojej premiére v hlavnej súťaži grandslamu hrala na divácky najväčšom tenisovom kurte na svete - Arthur Ashe Stadium. A mladá Slovenka na ňom predviedla veľmi bojovný výkon, hoci na favoritku nestačil.

Viktória Kužmová v pozícii kvalifikantky trápila nasadenú i svetovú deviatku Venus Williamsová. Domáca tenistka postúpila do druhého kola US Open 2017 až po trojsetovej bitke 6:3, 3:6, 6:2. Zápas trval takmer dve hodiny.

Pozrite si, ako Kužmová vzdorovala Venus Williamsovej: fotogaléria

29.8.2017

„Hralo sa mi dobre. Na začiatku som bola trochu nervózna, ale ako som sa rozohrala, tak to bolo v pohode. Snažila som sa nevnímať, koľko ľudí je v hľadisku a nemyslieť na to, s kým hrám, aj keď niekedy to bolo ťažké," priznala 19-ročná Kužmová pre web starsforstars.eu.

"V treťom sete, i keď som možno ešte mala šancu za stavu 0:2 zobrať jej servis, tak bola lepšia. Určite je to pre mňa veľká skúsenosť a budem sa snažiť zobrať si z toho čo najviac,“ dodala.

Veľkú poklonu jej zložila slávna súperka. "Pred zápasom som nevedela, kto to je a ani ako vyzerá, ale hrala úžasne. Výborne podávala a ukázala veľkú bojovnosť. Víťazstvo som si musela vybojovať sama," priznala 37-ročná Venus Williamsová.

Staršia zo sestier Williamsových má proti kvalifikantkám na grandslamových turnajoch dokonalé skóre 21:0, z toho v New Yorku 9:0.

Na takto dôležitých podujatiach má štatistiku 13:1 proti Slovenkám, na parížskom antukovom Roland Garros 2014 podľahla Anne Karolíne Schmiedlovej. Stále platí, že na US Open nikdy nezaváhala v prvom kole - jej miestne skóre na rozbeh je 19:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Williamsová o zápase s Kužmovou: Nevedela som, kto to je a ani ako vyzerá