Velez-Zuzulovú už netrápia mimozemšťanky. Vlhovej pomohli jej noty

Veronika Velez-Zuzulová (vľavo) a Petra Vlhová.
Veronika Velez-Zuzulová (vľavo) a Petra Vlhová. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Juraj Berzedi|21. dec 2016 o 17:34

Mohla by to byť najúspešnejšia sezóna v histórii slovenského lyžovania, hovorí lyžiarsky tréner Karol Král.

Ako hodnotíte výsledky slovenských lyžiarok v tejto sezóne?

„Každý fanúšik i odborník musí byť s priebehom sezóny spokojný. Takýto úspešný štart do ročníka, v ktorom sú majstrovstvá sveta, je dôležitý. Na výborné slalomové výsledky sme boli zvyknutí už v minulej sezóne. Potešujúce je, že Petra Vlhová pridala aj pravidelné bodovanie v obrovskom slalome.“

Veronika Velez-Zuzulová má najlepší štart do sezóny za sedemnásť rokov, odkedy jazdí vo Svetovom pohári. Čo vidíte za jej pohodou?

„Veronika bola pripravená a rovnako nastavená pred sezónou už viackrát. Z rôznych dôvodov jej nie vždy vyšiel začiatok. Preto bolo dôležité, že hneď v prvom slalome sezóny v Levi skončila štvrtá. Narástla jej sebadôvera.

Pred pretekmi v Killingtone bola v takej psychickej pohode, že som ju nespoznával. Ona je síce pohodová, ale v minulosti mávala pred štartom väčšie napätie. Teraz bola uvoľnená.“

Prečo prišli jej najlepšie výsledky až po tridsiatke?

„Podobnú formu už mala aj v minulosti. Už vyše desať rokov jazdí vo svetovej špičke. Tým, že sa v posledných sezónach pohybuje stále okolo stupňa víťazov, sa zdá, že sa to vygradovalo. Súvisí s tým veľa vecí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Velez-Zuzulovú už netrápia mimozemšťanky. Vlhovej pomohli jej noty