Velez-Zuzulová: Už môžem lyžovať len takto. Druhých miest mám veľmi veľa

Veronika Velez-Zuzulová.
Veronika Velez-Zuzulová. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|12. mar 2017 o 10:49

Slovenské lyžiarky mali smolu. V sobotňajšom slalome jazdili výborne, ale ani to im nestačilo.

BRATISLAVA. Obe slovenské slalomárky mali na medzičasoch zelené čísla. Znamená to, že boli aktuálne najrýchlejšie.

Ani jedna však napokon nedošla do cieľa.

Veronika Velez-Zuzulová vypadla v slalome Svetového pohára v americkom Squaw Valley v prvom kole a Petra Vlhová v druhom.

Zvíťazila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá si pred finálovými pretekmi v Aspene zabezpečila malý glóbus za prvenstvo v slalome.

Druhá skončila Češka Šárka Strachová a tretia Rakúšanka Bernadette Schildová.

Velez-Zuzulovú druhé miesta nezaujímajú

Slovenské lyžiarky to mali rozbehnuté na výbornú. Velez-Zuzulová mala v prvej jazde na Švajčiarku Wendy Holdenerovú, ktorá vyhrala prvé kolo, náskok po druhom medzičase 32 stotín sekundy.

Už môžem lyžovať len takto. Druhých miest mám strašne veľa. Bez maximálneho rizika to nepôjde. Možno ešte štyrikrát vypadnem, ale potom to raz vyhrám.


Veronika Velez-Zuzulová, slovenská slalomárka

Následne sa mierou maximálneho rizika nezmestila do ďalšej bránky a spadla. Keď sa opäť postavila, oprela sa o lyžiarske palice a možno si spomenula na druhé kolo majstrovstiev sveta v St. Moritzi, kde chytila špicara.

„Dostala som sa do záklonu a už sa s tým nedalo nič robiť. Pozitívne je, že moja jazda nebola zlá dovtedy, kým som nevypadla,“ priblížila Veronika Velez-Zuzulová pre RTVS.

Kým svoje vypadnutie na nedávnom svetovom šampionáte oplakala, v americkom stredisku pôsobila vyrovnane a odhodlane.

„Už môžem lyžovať len takto. Druhých miest mám veľmi veľa. Bez maximálneho rizika to nepôjde. Možno ešte štyrikrát vypadnem, ale potom to raz vyhrám.“

O týždeň prezradí tajomstvo

Pred sobotňajším finálovým slalomom v Aspene má slovenská lyžiarka istotu druhej priečky v celkovom hodnotení slalomu. Wendy Holdenerová má stratu 100 bodov a ani jej prípadné víťazstvo a zaváhanie Slovenky by ju neposunulo vyššie.

Pri rovnakom počte bodov i víťazstiev by pre Velez-Zuzulovú rozhodol vyšší počet druhých miest. Na svojom konte ich má štyri, kým Švajčiarka len jedno.

„Teším sa, že to budú posledné preteky sezóny. Ešte raz dám do toho všetko a potom sa už teším na to, že si trochu oddýchnem,“ dodala tridsaťdvaročná Bratislavčanka pre RTVS.

Budú to však aj jej posledné preteky v kariére? Túto otázku si zrejme kladú všetci jej fanúšikovia. Odpoveď poskytne Slovenka po sobotňajšom slalome v Aspene.

„Už len týždeň a dozviete sa moje rozhodnutie, čo ďalej,“ napísala Velez-Zuzulová na svojom facebooku.

Vlhovú v závere rozčapilo

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Velez-Zuzulová: Už môžem lyžovať len takto. Druhých miest mám veľmi veľa