Oktagon bez rukavíc s Attilom Véghom: Ako vyzerá odveta s Vémolom?

Attila Végh.
Attila Végh. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|12. dec 2021 o 12:52 (aktualizované 12. dec 2021 o 12:53)

Prezradil novinky zo svojho života.

TRNAVA. Pripravuje sa na decembrovú boxerskú exhibíciu na turnaji Fight Night Challenge.

Legendárny bojovník Attila Végh sa v najnovšom v rozhovore s Róbertom Kmeťom vyjadril k viacerým veciam ohľadom jeho kariéry, súboju s Karlosom Vémolom a nasledujúcim zápasom v boxe.

Čaká ho box, venuje sa najmä trénovaniu

27. decembra Végha čaká známy súper. Bývalý kráľ Bellatoru Emmanuel Newton má so Slovákom spoločnú minulosť, ktorá by tentokrát mala vyvrcholiť netradične nie v zápase pod pravidlami MMA, ale v boxerskom ringu.

Chcel som si vyskúšať box so seberovným súperom. Kvôli pandémii mi to vtedy, takže preto až teraz. Milujem trénovať, milujem box a hlavne to, že súper je bývalý šampión Bellatoru, s ktorým som raz vyhral a raz prehral, takže je viac než dobrý protivník,“ povedal 36-ročný bojovník.

V súčasnosti sa Végh venuje profesne predovšetkým trénovaniu svojich zverencov v elitnom klube Spartakus Fight Gym.

„Spartakus Fight Gym je krátko na scéne. Oslovil ma vtedy Edko Gerek, aby som bol hlavnou tvárou a potom to už išlo.

Karol Ryšavý a Roman Paulus tam so mnou boli od začiatku, ostatní ako Pirát prišli neskôr. Máme dvoch bojovníkov UFC (Ľudovít Klein a Martin Buday), sme momentálne asi najlepší tím v Česku a na Slovensku. Som na nich veľmi hrdí.“

Boli blízko odvety, nebyť smolného zranenia

Végh sa medzi širokou verejnosťou preslávil výhrou nad historicky prvým českým bojovníkom v UFC Karlosom Vémolom.

Zápasu predchádzali slovné útoky zo strany českého veterána, ktorý spochybňoval rodáka z Gabčíkova. Ako sa Attila Végh pozerá na svoj najznámejší súboj na domácej scéne a ako to vyzerá s mnohými skloňovanou odvetou?

„Môžem mu ďakovať za to ako to vypromoval, ako ma urážal, ako urobil všetko okolo zápasu. Ale to je asi všetko, lebo ja som mal tvrdú štvormesačnú prípravu. Mali sme už zopárkrát stretnutie s Palom a Ondrejom.

Vémola do mňa stále rýpe, vidno, že to chce. Poviem to na rovinu, je to len o peniazoch. Mohol by poraziť aj patnásť ľudí, mňa by to nezaujímalo. Mali sme už nejaké rozhovory, boli sme blízko, keď prišlo Karlosove zranenie, ktoré to zastavilo. Otázka na neho je, či vôbec bude zápasiť a kedy.

Naozaj mu fandím, hoci ten tréning poriadne prepálil. Zdravie je vždy na prvom mieste. To, že hovoril, že je Terminátor a neviem čo, na čo mu to je? Na čo mu to je, keby aj mal päťdesiat zápasov, ale po kariére by nemal v poriadku ruku,“ zakončil víťaz stretu promotérmi označového ako duel storočia.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon bez rukavíc s Attilom Véghom: Ako vyzerá odveta s Vémolom?