Prehral rovnako ako s Khabibom. Porier: Bolí to, som zničený

Dustin Poirier.
Dustin Poirier. (Zdroj: UFC/Youtube)
SvetMMA|12. dec 2021 o 10:09 (aktualizované 12. dec 2021 o 10:10)

História sa opakuje.

LAS VEGAS. Sklamanie a smútok. Po dvoch rokoch bol Dustin Poirier tak blízko svojmu snu získať opasok ľahkej divízie UFC, avšak opäť to nevyšlo.

V titulovom súboji Poirier nestačil na fenomenálneho šampióna Charlesa Oliveiru. Brazílčanovi podľahol v treťom kole na škrtenie.

Sklamanie je pre Poiriera o to väčšie, že rovnakým spôsobom prehral aj pred dvoma rokmi v Abú Zabí s vtedajším kráľom divízie Khabibom Nurmagomedovom.

Chýbalo málo a mohol byť šampiónom

Hoci tentokrát bol vďaka skvelému prvému kolu americký zápasník bližšie k zisku titulu než v roku 2019, doplatil na chyby.

Podobne to na pozápasovej tlačovej konferencii hodnotil aj samotný bojovník.

„Bolí to. Pracoval som tvrdo, aby som opäť dostal šancu bojovať o titul opäť som bol uškrtený. Pravdupovediac som zničený, obetoval som toho veľmi veľa. Všetko čo ako rodina máme je vďaka zápaseniu,“ povedala jednotka rebríčka UFC váhy do 70 kilogramov.

Oliveira prekvapil Poriera neuveriteľnou tvrdosťou a vôľou po víťazstve. Ani po tvrdých úderoch v prvom kole sa nevzdal a duel dokázal otočiť.

„Prekvapila ma jeho výdrž. Nebol nijak špeciálne silný, vedel som, že jeho brazílske jiu-jitsu bude problém. Kvôli tomu som sa v druhom kole na zemi radšej o nič nesnažil a len ležal. Je to dobrý šampión.

Keď sa na mňa nalepil, tak som si najprv myslel, že sa zošmykne, ale potom sa dostal do skvelej pozície a začal vyvíjať tlak na bradu. Snažil som sa brániť, ale keď sa mu podarilo dostať ruku pod moju bradu, tak už to nešlo.

Je to úplne rovnaké ako v zápase s Khabibom, tu nemáte priestor na chyby. Keď som išiel do druhého kola, tak som myslel len na to, že budem nový svetový šampión.“

Poirier sa v tomto roku blysol dvoma výhrami nad hviezdnym Írom Conorom McGregorom. Hoci mu zakončenie v podobe zisku titulu nevyšlo, v ľahkej divízii plánuje Američan pokračovať naďalej.

Bol to šialený rok, tri veľké zápasy. Som rád, že som zdravý, rovnako ako aj oni. Nechcem teraz preberať čo bude ďalej, ale myslím, že je pre mňa stále dosť možností v ľahkej váhe. Inak budem robiť to, čo robím doteraz,“ zakončil elitný bojovník, ktorý je mimo oktagonu známy pre charitatívne aktivity v meste Lafayette.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Prehral rovnako ako s Khabibom. Porier: Bolí to, som zničený