Oktagon: Sivák potvrdil úlohu favorita, po zápase kritizoval Mågårda

(Zdroj: Oktagon MMA)
Vladimír Bilohuščin|21. máj 2022 o 22:57

Dánsky reprezentant nenašiel recept na neskutočnú rychlosť Siváka.

PRAHA. Jedným z vrcholov podujatia Oktagon Underground bol nepochybne zápas šampióna bantamovej váhy Jonasa Mågårda a českej postojárskej hviezdy Vaška Siváka.

Obaja bojovníci si nič nedarovali už počas promovania turnaja, keď si vymieňali naozaj tvrdé odkazy a núdza o trash talk nebola ani na vážení, keď sa dánsky bojovník pýtal Siváka, či ešte stále býva s rodičmi a neosamostatnil sa.

Pred súbojom tak bola atmosféra správne napätá a aj tento faktor prispel k tomu, že sa veľa fanúšikov tešilo najviac práve na tento súboj.

Rýchlosť ako z iného sveta

Rivalitu potvrdil aj fakt, že si bojovníci neťukli rukavicami a rovno sa tak šlo do akcie. Už úvod súboja ukázal, že Sivák je naozaj najrýchlejším bojovníkom celej karty, keď začal bodovať hlavne bleskovou prednou rukou.

Prvé kolo český reprezentant s prehľadom zobral na svoju stranu, keď postupom času pridával kombinácie úderov, na ktoré nemal dánsky reprezentant odpoveď.

Výborné tempo pokračovalo aj v nasledujúcom dejstve, keď bol Mågård pod neustálym tlakom a rýchlosti Siváka len veľmi ťažko vzdoroval.

Obraz súboja sa nezmenil po celé 4 kolá a tak Sivák zaslúženie zvíťazil na body. Mågårdovi ku cti slúži fakt, že sa nenechal zlomiť ani po neskutočne tvrdých úderoch od Siváka.

"Je to úplná pecka. Ďakujem veľmi za podporu, strašne ma to motivovalo. Chcem ale sa opýtať súpera, prečo nič v súboji neurobil. Nemám rád ľudí, ktorí rozprávajú a potom nič neukážu. Takže nabudúce radšej menej hovoriť a viac konať," nedával si servítky pred ústa Sivák.

Kvality Síváka po súboji vyzdvihol aj dánsky bojovník, ktorý pripustil, že to nebolo ono, ale snažil sa aspoň vypromovať súboj.

"Je to veľmi dobrý bojovník, môžete byť hrdí na to, že ho máte. Som zápasník MMA a mám rád výzvy. Toto je váš najlepší bojovník, ale je to iný šport," poznamenal Mågård.

Sivák tak ukázal, že je právom považovaný za jedného z najleších postojárov nie len na domácej scéne.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon: Sivák potvrdil úlohu favorita, po zápase kritizoval Mågårda