Vaščák: “V Tepliciach som so všetkým veľmi spokojný”

SITA|14. sep 2008 o 11:12

TEPLICE 14. septembra (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Blažej Vaščák privítal možnosť odohrať aktuálnu sezónu 2008/09 v drese účastníka českej najvyššej súťaže Gambrinus ligy FK Teplice. Dvadsaťštyriročný ...

TEPLICE 14. septembra (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Blažej Vaščák privítal možnosť odohrať aktuálnu sezónu 2008/09 v drese účastníka českej najvyššej súťaže Gambrinus ligy FK Teplice. Dvadsaťštyriročný ofenzívny stredopoliar či útočník prišiel Na Stínadlá na hosťovanie do konca tohto súťažného ročníka z talianskeho druholigového US Lecce. V zmluve je aj opcia na prípadnú ďalšiu spoluprácu či trvalý prestup. “Možnosť odísť do Teplíc sa objavila hneď po 31. auguste, keď sa v Európe skončil prestupový termín. Mali o mňa záujem aj slovenské kluby, ale keď sa tréner Teplíc Plíšek dozvedel, že som voľný, hneď ma chcel do mužstva. To bolo pre mňa najdôležitejšie, okamžite som uprednostnil práve tento klub a som veľmi rád, že som tu. Teraz sa už budem koncentrovať len na prácu v Tepliciach, kde chcem dosahovať tie najlepšie výsledky,” uviedol odchovanec futbalu v Krompachoch pre oficiálnu internetovú stránku “žlto-modrých” www.fkteplice.sk. Teplice pozná Vaščák z účinkovania klubu v Pohári UEFA. “O tomto tíme mám len tie najlepšie referencie. Po troch dňoch, ktoré som tu strávil, viem, že je to tu perfektne organizované. Tréningové podmienky aj celá štruktúra sú na veľmi vysokej úrovni. Dokonca ani niektoré mužstvá v talianskej Serie B to nemajú takto dobré zariadené, že majú všetko okolo štadióna a nemusia nikam cestovať. Naozaj som so všetkým veľmi spokojný,” skonštatoval štvornásobný reprezentant SR.

Svoju premiéru v novom drese by si bývalý hráč Košíc, Ličartoviec, Artmedie, Trenčína, Trevisa a Ceseny mohol odkrútiť už v nedeľu 14. septembra, keď Teplice privítajú popoludní na domácej pôde Baník Ostrava. ”Hovoril som s trénerom o tom, že som pripravený. Záleží len na ňom, či ma postaví. Všetko by malo byť administratívne doriešené,” dodal Blažej Vaščák.

Nachádzate sa tu:
Domov