V súboji legiend v Belfaste McEnroe zdolal Borga

SITA|23. feb 2008 o 10:34

BELFAST 23. februára (SITA) - V piatkovom súboji tenisových legiend v rámci úvodného podujatia veteránskej série BlackRock Tour of Champions 2008 v severoírskom Belfaste zdolal Američan John McEnroe Švéda ...

BELFAST 23. februára (SITA) - V piatkovom súboji tenisových legiend v rámci úvodného podujatia veteránskej série BlackRock Tour of Champions 2008 v severoírskom Belfaste zdolal Američan John McEnroe Švéda Björna Borga 7:6 (3), 7:5. Pred vypredaným hľadiskom Odyssey Areny predviedli obaja „starí páni“ tenis vysokej úrovne namiesto bezduchých výmen od základnej čiary s minimom pohybu. „Keď hráme my dvaja s Björnom, je to vždy niečo osobité - ako keď spievajú Rolling Stones. Pre mňa osobne boli zápasy s ním vrcholom počas aktívnej kariéry a vrcholom sú aj dnes, keď sa stretávame medzi veteránmi,“ uviedol McEnroe.

Štyridsaťdeväťročný Američan a o tri roky starší Švéd sa stretli v oficiálnych dueloch štrnásťkrát (bilancia 7:7), z toho štyri razy vo finále grandslamových turnajov. Borg a McEnroe si predtým zmerali sily začiatkom októbra 2007 v Eindhovene na turnaji Alex Tennis Classics takisto z okruhu BlackRock Tour of Champions v hale na koberci typu GreenSet a Švéd pred 4800 divákmi zvíťazil tesne 7:6 (6), 7:6 (4).

Záver prvého setu piatkového duelu pripomínal štvrtý set finále Wimbledonu 1980 (Borg napokon zvíťazil 3:2 na sety - pozn. SITA). Pri stopercentnom držaní si podania ľavoruký McEnroe rovnako ako pred 28 rokmi získal tajbrejk vo svoj prospech, keď dosiahol pri setbale eso. V druhom dejstve sa prvý tešil z brejku svetlovlasý rodák zo Södertälje (2:1), ale jeho súper s rodným listom z nemeckého Wiesbadenu zakrátko vyrovnal na 3:3. V dvanástom geme sa potom spečatil Švédov osud v tomto dueli, keď americký tenista s povesťou búrliváka premenil v poradí druhý mečbal a prežíval pocity ako pri wimbledonskom triumfe nad Borgom v roku 1981. „Pri druhom mečbale som si v duchu spomenul na to, čo som urobil vtedy v Londýne pri rozhodujúcej loptičke. Vravel som si, že zahrám podobný volej ako vtedy a je len na ľuďoch, aby uznali, či sa mi to aj podarilo,“ uviedol McEnroe. „Ten zápas mal svoju kvalitu. Odohrali sme mnoho veľmi dobrých výmen s víťaznými bodmi, ľudia sa bavili a tak to má byť. Samozrejme, že som chcel zvíťaziť, ale nezvládol som koncovky setov,“ komentoval Borg. Američan figuroval na čele svetového rebríčka spolu 170 týždňov a Švéd 109 týždňov.


BlackRock Tour of Champions - turnaj Belfast Tennis Legends - výsledok:

John McEnroe - Björn Borg 7:6 (3), 7:5


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V súboji legiend v Belfaste McEnroe zdolal Borga