V sobotu sa tešil zo zisku pohára, v utorok Tuchel v Dortmunde skončil

Thomas Tuchel už nie je trénerom Borussie Dortmund.
Thomas Tuchel už nie je trénerom Borussie Dortmund. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. máj 2017 o 14:15

Britské aj nemecké médiá špekulujú, že by tréner mohol zamieriť do londýnskeho Arsenalu alebo Bayeru Leverkusen.

DORTMUND. Thomas Tuchel už nie je trénerom nemeckého futbalového klubu Borussia Dortmund. Štvrťfinalista tohto ročníka Ligy majstrov a čerstvý víťaz národného pohára DFB-Pokal o tom informoval v utorok na svojom webe.

2018

je rok, dokedy mal Thomas Tuchel zmluvu s Borussiou Dortmundom. Napokon klub opúšťa predčasne.

Verdikt je výsledkom stretnutia výkonného riaditeľa BVB Hansa-Joachima Watzkeho, športového riaditeľa Michaela Zorca, Tuchela a jeho poradcu Olafa Meinkinga.

"Ďakujeme Thomasovi Tuchelovi a jeho trénerskému tímu za úspešnú prácu v Borussii, ktorá vyvrcholila sobotňajším víťazstvom nad Eintrachtom Frankfurt vo finále DFB-Pokalu. Do budúcnosti mu želáme všetko dobré," uviedol klub vo vyhlásení.

Štyridsaťtriročný Tuchel viedol Borussiu od leta 2015, bol nástupcom Jürgena Kloppa. Nemecké aj britské médiá špekulujú o tom, že by mohol nahradiť Arséna Wengera, stálicu na lavičke londýnskeho FC Arsenal, alebo zamieriť do Bayeru Leverkusen.

Tuchel mal v Dortmunde kontrakt do roku 2018, no už niekoľko týždňov sa v Nemecku hovorilo o jeho naštrbených vzťahoch s výkonným riaditeľom klubu Watzkem.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»V sobotu sa tešil zo zisku pohára, v utorok Tuchel v Dortmunde skončil