V Ružomberku na skúške stredopoliar Amadou Bah z Mali

SITA|14. jan 2009 o 11:31

Na skúške v slovenskom corgoňligovom futbalovom klube MFK Ružomberok je od pondelka 12. januára africký záložník Amadou Bah.

RUŽOMBEROK. Rodák z Mali odohral v utorok celý duel v drese Liptákov proti Dukle Banská Bystrica (0:1) v rámci F-skupiny 12. ročníka Tipsport ligy. "Je to typ hráča vhodný na post defenzívneho aj ofenzívneho stredopoliara. Nakontaktovali sme sa na neho cez jeho agenta. Naposledy hrával v Afrike, takže momentálne je voľným hráčom. Je to mládežnícky reprezentant Mali, má 20 rokov. Mal by u nás zotrvať do konca týždňa, v sobotu pravdepodobne dostane šancu v ďalšom zápase Tipsport ligy. Problémom je zatiaľ v jeho prípade jazyková bariéra, keďže nehovorí po anglicky, ale len po francúzsky. Ak však presvedčí herne, tento fakt určite nebude stáť v ceste k jeho angažovaniu," povedal pre agentúru SITA obchodný riaditeľ a tlačový hovorca klubu Michal Mertinyák. Kormidelník aktuálne 6. mužstva Corgoň ligy 2008/09 MFK Ružomberok Michal Bílek má k dispozícii od začiatku zimnej prípravy aj ďalšiu novú tvár, ktorou je srbský útočník Marko Radič. "V utorok odohral len jeden polčas, pretože mal menšie zdravotné problémy. Chceli by sme si ho tu podržať do ďalšieho zápasu, a potom sa tréneri rozhodnú, čo ďalej. Myslím si, že s jeho doterajšími výkonmi bola spokojnosť," uviedol Michal Mertinyák.

Horúcou témou na Liptove je momentálne brankár Ľuboš Hajdúch. Dvadsaťosemročný člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie absolvoval počas uplynulého týždňa skúšku v anglickom druholigovom klube Sheffield United. Podľa najnovších informácií sa odchovanec levického futbalu už nachádza v Turecku, kde má svoj tréningový stan rozložený ruský prvoligista Spartak Nalčik, ktorý koncom minulého roka testoval aj gólmana 1. FC Tatran Prešov Miloša Buchtu. "Môžem potvrdiť, že Hajdúch je momentálne v Turecku na skúške v spomenutom klube. Vrátiť by sa mal koncom tohto týždňa a myslím si, že po víkende sa už zapojí do tréningového procesu s MFK Ružomberok. Potom budeme čakať, aké ponuky prídu na klub," dodal obchodný riaditeľ "Ruže". Ľubošovi Hajdúchovi sa v lete 2009 končí v Ružomberku profesionálna zmluva a po sezóne 2008/2009 bude voľným hráčom. Ak funkcionári majstra SR z roku 2006 chcú na jeho prestupe do zahraničia profitovať, musia Hajdúcha predať v zimnom prestupovom období.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Ružomberku na skúške stredopoliar Amadou Bah z Mali