Zoltán Bátovský tragicky zahynul v Rakúsku, mal iba 22 rokov

Zľava Peter Smrek, Ladislav Nagy a Zoltán Bátovský po góle do siete Švédska v zápase o bronz na MS do 20 rokov vo Winnipegu 1999.
Zľava Peter Smrek, Ladislav Nagy a Zoltán Bátovský po góle do siete Švédska v zápase o bronz na MS do 20 rokov vo Winnipegu 1999. (Autor: REUTERS)
TASR|10. aug 2001 o 10:59

Narazil do stromu.

BRATISLAVA. Vo veku 22 rokov zahynul vo štvrtok slovenský hokejista a bronzový medailista spred troch rokov so svetového šampionátu hráčov do 20 rokov vo Winnipegu Zoltán Bátovský.

Hráč zámorského tímu NHL San Jose Sharks, s ktorým podpísal kontrakt v minulom roku, narazil pri návrate z viedenského letiska vo Schwechate na svojom automobile do stromu a zraneniam na mieste podľahol.

"Celá organizácia Sharks je Zoltánovou smrťou hlboko zarmútená," uviedol generálny manažér tímu Dean Lombardi. "Naše myšlienky a modlitby smerujú v tejto tragickej chvíli k rodine a blízkym," dodal k tragickej udalosti.

"Všetkých nás táto tragická správa zaskočila. Zoltán bol oporou dvadsiatky, ktorá vybojovala vo Winnipegu historickú medailu. Bol to talentovaný hokejista a teraz, keď sa konečne prepracoval do NHL a mohol ukázať celému svetu, čo v ňom je, prišla táto smutná udalosť," povedal vedúci výpravy na MS 20 vo Winnipegu v sezóne 1998/99 Miroslav Kimijan.

Bátovského do NHL nikdy nedraftovali, no so Sharks podpísal kontrakt v minulom roku ako voľný hráč. V zámorí predtým pôsobil v juniorskej QMJHL, kde v 194 zápasoch zaznamenal 78 gólov a 145 asistencií.

Uplynulú sezónu odohral talentovaný útočník na farme v Kentucky (AHL), kde zaznamenal 9 gólov a 19 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov