V Quebecu triumfoval Voeckler, Sagan na 19. priečke

TASR|11. sep 2010 o 11:45

Francúzsky cyklista Thomas Voeckler zvíťazil v pretekoch série ProTour na 189-kilometrovom podujatí Grand Prix de Québec.

QUEBEC CITY. Slovenský reprezentant Peter Sagan obsadil 19. priečku.

Voeckler zaútočil na poslednom kilometri a nechal za sebou favorizovaných Edvalda Boassona Hagena z Nórska i Holanďana Roberta Gesinka, ktorí obsadili druhú a tretiu priečku. Štvrtý skončil miestny obľúbenec Ryder Hesjedal, siedmy z Tour de France.

Voecklera po príchode do Quebecu trápili bolesti žalúdka a únava po dlhej sezóne, počas ktorej získal francúzsky titul i etapový triumf na Tour de France. Navyše deň pred pretekmi strávil v hotelovom bazéne namiesto sedenia na bicykli. "Nemal som najlepšiu sezónu, čo sa týka zdravia i tréningu a som tu. Dokazuje to, že cyklistika nie je veda," povedal 31-ročný Francúz. "Začiatok pretekov som odjazdil vzadu v balíku, bez nejakých vysokých ambícií. Diváci však začali kričať moje meno. Vyburcovalo ma to. Nevedel som, že v Quebecu som taký populárny."

Francúz po tomto výsledku zrejme prehodnotí svoje rozhodnutie neštartovať na októbrových MS v Melbourne. "Nevedel som, že som taký silný. Musím sa o tom porozprávať s reprezentačným trénerom Laurentom Jalabertom," dodal Voeckler.

Výsledky GP Québec (189 km):

1. Thomas Voeckler (Fr./Bouygues Telecom) 4:35:27 hod., 2. Edvald Boasson Hagen (Nór/Sky), 3. Robert Gesink (Hol./Rabobank), 4. Ryder Hesjedal (Kan./Garmin-Transitions), 5. Staf Scheirlinckx (Bel./Omega Pharma-Lotto), 6. Allessandro Ballan (Tal/BMC), 7. Fabian Wegmann (Nem./Milram), 8. Maxime Monfort (Bel./HTC-Columbia), 9. Francesco Reda (Tal./Quickstep), 10. Damiano Cunego (Tal./Lampre) - všetci + 0:01 min. ..., 19. PETER SAGAN (SR/Liquigas) + 0:09.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»V Quebecu triumfoval Voeckler, Sagan na 19. priečke