V prístavnom Hamburgu ničili zariadenie baru holandskí rowdies

TASR|27. nov 2008 o 16:37

Pred zápasom futbalového Pohára UEFA medzi tímami Hamburger SV a Ajax Amsterdam prišlo v nemeckom prístavnom meste k výtržnostiam.

HAMBURG. Okolo 30 až 40 holandských fanúšikov hádzalo v stredu večer v podniku na známom Reeperbahne barové stoličky a poháre. Vo štvrtok neprístojnosti potvrdil policajný hovorca Ralf Meyer.

"Rozbilo sa 50 až 60 pohárov a poškodilo sa zariadenie lokálu," upresnil Meyer a dodal: "Okolo polnoci dotierala na troch úradníkov v civile 50-členná skupina fanúšikov, jeden z nich vytiahol v sebaobrane zbraň, ale nemusel ju použiť". Trinásť futbalových výtržníkov zaistili.

Podľa policajných informácií je vodca skupiny v Holandsku známy ako násilník. "V domovskej krajine pre neho platí zákaz vstupu na štadióny, napríklad aj v Amsterdame," zdôraznil policajný hovorca. Hlavného výtržníka predviedli pred väzenského sudcu, ďalších zaistených vo štvrtok prepustili.

Pred štvrtkovým duelom Pohára UEFA (21.00 h) v skupine, v ktorej štartuje aj slovenský vicemajster MŠK Žilina, polícia oproti bežným zvyklostiam svoje stavy viac než zdvojnásobí. "V bundeslige nemáme v mase ľudí do činenia s problémovými fanúšikmi," konštatoval Meyer. Vo štvrtok večer bude do akcie nasadených okolo 800 policajtov. Pre porovnanie: pri derby severu Hamburger SV - Werder Brémy minulú nedeľu dbalo o poriadok okolo 300 zástupcov bezpečnostných zložiek.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»V prístavnom Hamburgu ničili zariadenie baru holandskí rowdies