V príprave švédskeho tímu aj T. Johansson a Vinciguerra

SITA|4. mar 2009 o 11:07

Do prípravy švédskeho tímu tenistov pred stretnutím osemfinálového 1. kola svetovej skupiny Davisovho pohára 2009 proti Izraelčanom sa zapojil aj Johansson.

ŠTOKHOLM. Do prípravy švédskeho tímu tenistov pred stretnutím osemfinálového 1. kola svetovej skupiny Davisovho pohára 2009 proti Izraelčanom (hrá sa 6. - 8. marca na tvrdom povrchu Taraflex v Baltiska Hallen v Malmö, z bezpečnostných dôvodov s vylúčením verejnosti) sa zapojili aj Thomas Johansson a Andreas Vinciguerra. Pri štvrtkovom žrebe programu duelu sa môžu udiať po dve zmeny v každom družstve v porovnaní s predbežnou nomináciou.

Po ukončení kariéry na štvorhru v ostatných rokoch zameraného Jonasa Björkmana a odrieknutí účasti bývalými členmi Top 15 Robinom Söderlingom i Joachimom Johanssonom, zhodne zo zdravotných dôvodov, má kapitán "severanov" Mats Wilander obrovské problémy so zostavením konkurencieschopného kádra. K vyloženým deblovým špecialistom Robertovi Lindstedtovi a Simonovi Aspelinovi povolal 31-ročného debutanta Björna Rehnquista (219. v renkingu) a len 16-ročného Daniel Bertu, 58. v juniorskom tzv. kombinovanom počítačovom poradí ITF.

"Cítim sa každým dňom lepšie," citujú viaceré švédske médiá niekdajšieho siedmeho hráča hodnotenia ATP Thomasa Johanssona (momentálne 178. pozícia), ktorý pre zranenie nohy chýba v dianí od začiatku októbra. Dvadsaťosemročný ľavák Vinciguerra (kedysi aj 33. pozícia, teraz bez umiestnenia) naposledy hral už v októbri 2006 na challengeri v dánskom Koldingu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»V príprave švédskeho tímu aj T. Johansson a Vinciguerra