V prípade dominantnej výhry bude Edwards na 100 percent ďalším titulovým vyzývateľom, tvrdí White

(Zdroj: Getty Images/Getty)
Daniel Stankovič|12. mar 2021 o 11:55

Trojka rebríčka weltrovej váhy sa pred návratom do klietky dočkala sľubu od prezidenta UFC.

LAS VEGAS. Už v nedeľu sa po viac než 600 dňoch v dueli pod pravidlami MMA predstaví britský zápasník Leon Edwards.

Jeden z najlepších bojovníkov weltrovej váhy sa naposledy v UFC predstavil ešte v júli 2019 proti Rafaelovi dos Anjosovi. Od toho momentu pre neho začalo akési zápasové prekliatie, počas ktorého vždy on alebo jeho súperi boli nútení odvolať súboj.

Naposledy išlo o stret s vychádzajúcou hviezdou organizácie, Khamzatom Chimaevom, kedy z dôvodu Čečencových zdravotných komplikácií spôsobených prekonaním ochorenia COVID-19, prišiel Edwards hneď trikrát o šancu konečne bojovať.

Britovova zápasová smola by zrejme pokračovala ďalej, keby nakoniec na súboj nekývol trinásty muž rebríčka organizácie Belal Muhammad. Američan je v súčasnosti na trojzápasovej víťaznej šnúre s tým, že sa nedávno predstavil na februárovom turnaji UFC 258.

Edwards je známy ako bojovník, ktorý napriek faktu, že má osem výhier v rade, stále nedostal titulovú šancu.

V rozhovore pre britský športový kanál BT Sport sa prezident UFC Dana White vyjadril, že deviata výhra v rade by mohla byť posledným krokom pred titulovou šancou. „Na sto percent (bude ďalším vyzývateľom).

Na tlačovej konferencii pred turnajom sa v rámci mediálnych povinností dostalo aj na vyjadrenie Edwardsa, ktorý však na Whiteove slová veľmi nereagoval. „Snažím sa sústrediť len na výhru, nie na titulovú šancu alebo iné veci. Plne sa sústredím len na Belala Muhammada. Po zápase si s mojím tímom sadneme a preberieme, čo bude ďalej.

Keď prišiel Khamzat, nikto z top bojovníkov s ním nechcel zápasiť, (v zmysle)´Som na to príliš vysoko v rebríčku´. Ja to beriem. Belal Muhammad, trinásty v rebríčku, neprekáža mi to, ja to vezmem. Chcem zápasiť. Verím, že som najlepším, a ak veríte že ste jednotkou (vo weltrovej váhe), vôbec nezáleží na tom, kto je druhý alebo tretí. Len mi dajte zápas,zakončil rodák z Jamajského Kingstonu, ktorý sa v deviatich rokoch presťahoval do Anglicka.

Hoci Belal Muhammad nepatrí medzi špičkových zápasníkov weltrovej divízie, v žiadnom prípade nebude ľahkým protivníkom. 



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»V prípade dominantnej výhry bude Edwards na 100 percent ďalším titulovým vyzývateľom, tvrdí White