V obrovskom slalome stále boduje. Vlhovej pomáha nová talianska technika

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|28. dec 2016 o 16:19

Petra Vlhová bodovala vo všetkých piatich obrovských slalomoch aktuálnej sezóny. V hodnotení tejto disciplíny je momentálne dvanásta.

BRATISLAVA. „Nemôžem počítať, koľko som už do jej kariéry investoval. V opačnom prípade by som skončil na psychiatrii,“ vyhlásil pred rokom Igor Vlha, otec úspešnej slovenskej lyžiarky.

Veľká podpora od rodičov sa oplatila. Vlani sa talentovaná Petra Vlhová dostala medzi slalomovú špičku. V tomto ročníku na slalomové výsledky výborne nadviazala a svoje veľké kvality dokazuje aj v obrovskom slalome.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní v rakúskom Semmeringu: fotogaléria

28.12.2016

Potvrdila to aj v posledných dvoch dňoch, keď v Semmeringu skončila v utorok na 8. mieste a v stredu na trinástom.

Vlhová: Mohlo to byť aj lepšie

V oboch dňoch pritom zažiarila vždy len v jednej jazde. Kým v utorok predviedla famóznu druhú jazdu, ktorá bola takmer na úrovni najlepších, v stredu jej viac vyšlo prvé kolo, po ktorom bola ôsma. Hoci po druhej jazde klesla o päť priečok nižšie, bola po pretekoch spokojná.

„Skončila som do pätnásteho miesta a získala ďalšie body, takže sa to snažím brať pozitívne. Mohlo to byť aj lepšie, keďže som konečne išla dobre prvé kolo. V druhom som sa ešte mohla zlepšiť, ale nepodarilo sa to. Nič to, mám za sebou ďalšie preteky a stále bodujem, takže som rada,“ priznala pre TASR 21-ročná Liptáčka.

Vlhová sa musela vyrovnať s náročnými podmienkami a hustým snežením.
Vlhová sa musela vyrovnať s náročnými podmienkami a hustým snežením. (Autor: TASR/AP)

Víťazkou oboch obrovských slalomov v Semmeringu sa stala Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá je súčasnou líderkou celkového poradia Svetového pohára.

„Boli to náročné podmienky, veľa som toho nevidela, množstvo vĺn som zaregistrovala až v poslednej chvíli. Snažila som sa nevyletieť zo stopy. Teším sa už na štvrtkový slalom, večerné preteky mám rada a tento svah patrí medzi moje obľúbené,“ vyhlásila Shiffrinová pre ORF.

Pomáha jej talianska technika

Vlhová v tejto sezóne bodovala vo všetkých piatich obrovských slalomoch. Skvelý štart do ročníka zažila v Söldene, kde skončila na 8. mieste, v Killingtone obsadila následne trináste miesto a zatiaľ najhorší výsledok zaznamenala v Sestriere, kde skončila na 22. priečke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»V obrovskom slalome stále boduje. Vlhovej pomáha nová talianska technika