V nominácii SR "21" na duel s Cyprom zatiaľ žiadna zmena

SITA|14. okt 2007 o 15:34

BRATISLAVA 14. októbra (SITA) - Hlavný kormidelník slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš zatiaľ nemusel urobiť v nominácii na utorňajší zápas 7. kvalifikačnej skupiny o postup na ...

BRATISLAVA 14. októbra (SITA) - Hlavný kormidelník slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš zatiaľ nemusel urobiť v nominácii na utorňajší zápas 7. kvalifikačnej skupiny o postup na ME 2009 hráčov tejto vekovej kategórie proti Cypru (17.30 h, NTC SFZ v Senci) žiadnu zmenu. Päťdesiattriročný rodák zo Šurian tak má momentálne k dispozícii rovnakú osemnástku hráčov, ktorí v piatok nezvládli zápas v Belgicku a prehrali 2:4, hoci viedli už 2:0 po dvoch presných zásahoch Jendrišeka. Ako však pre agentúru SITA potvrdil Jozef Barmoš, k určitým presunom v kádri by ešte mohlo dôjsť: “Mierny otáznik visí nad kapitánom Pekaríkom, ktorý má narazené brušné svalstvo práve zo zápasu v Belgicku. Jeho zdravotný stav sa momentálne lepší, v jeho prípade sme optimisti. Definitívu však budeme vedieť až po podvečernom tréningu. Dilemu máme aj v súvislosti s Jonášom. Podľa svetelnej tabule na štadióne v Monse totiž práve on dostal v piatok žltú kartu, ktorá by bola pre neho už druhá v tomto kvalifikačnom cykle a proti Cypru by tak nemohol hrať. Hráči však svorne tvrdia, že hlavný arbiter si poznačil Patrika Mráza ako hráča, ktorého napomínal. Preto musíme počkať do pondelka predpoludnia, keď nám príde oficiálne potvrdenie z Európskej futbalovej únie (UEFA). Aj v tomto prípade sme však vnútorne presvedčení, že žltú kartu videl Patrik Mráz a Jonáš bude môcť nastúpiť. Ak by to bolo opačne, určite by sme niekoho dodatočne povolali.”

Mladí Slováci prileteli z Belgicka v sobotu predpoludním a o 17.30 h absolvovali regeneračný tréning. “Prvá polhodinka bola pre všetkých spoločná, taká výklusová. Potom sa tí hráči, ktorí v piatok hrali menej alebo nenastúpili vôbec, odčlenili a približne 50 minút zaberali trochu tvrdšie. Dnes nás čaká rovnako v čase zápasu približne 45-minútová tréningová jednotka, aj počas nej však budú dominovať len rôzne uvoľňovacie a relaxačné cvičenia,” vysvetlil Jozef Barmoš, ktorý so svojimi zverencami v nedeľu predpoludním rozobral aj stretnutie v Belgicku: “Všetci cítime, že sme tam premárnili šancu na dobrý výsledok.”

Cyperčania sa na Slovensko presunuli z Rakúska tiež v sobotu predpoludním a ubytovali sa priamo v Senci. “V nedeľu trénovali o 11.00 h vo Viničnom a popoludní o 17.00 h majú naplánovaný ďalší tréning niekde v okolí Senca. V najbližších hodinách by mi mal Stanislav Moravec odovzdať všetky informácie, ktoré nazbieral počas ich piatkového zápasu v Rakúsku. Potom budeme o súperovi vedieť viac, aj keď už teraz máme k dispozícii DVD-záznam z ich duelu na Islande,” dodal Jozef Barmoš.


Osemnásťčlenná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na blížiaci sa zápas 7. kvalifikačnej skupiny o postup na ME 2009 proti Cypru (hrá sa v utorok 16. októbra o 17.30 h v NTC SFZ v Senci):

Brankári: Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka), Tomáš Košický (Inter Bratislava).

Obrancovia: Michal Jonáš (Slovan Liberec/ČR), Peter Pekarík (MŠK Žilina), Lukáš Džogan (MFK Košice), Martin Tóth (FC Nitra), Ján Nemček (FC Senec), Patrik Mráz (Artmedia Petržalka).

Stredopoliari: Ivan Lišivka (MFK Košice), Juraj Kucka, Peter Maslo (obaja MFK Ružomberok), Matej Ižvolt (Slovan Bratislava), Lukáš Opiela (FC Tescoma Zlín/ČR).

Útočníci: Pavol Pilár (MFK Ružomberok), Tomáš Majtán (Inter Bratislava), Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.), Pavol Jurčo (MFK Košice), Juraj Piroška (Artmedia Petržalka).


Náhradníci:

Brankári: Roman Smieška (MFK Ružomberok), Lukáš Hroššo (FC Nitra).

Hráči v poli: Martin Nosek, Tomáš Zápotoka (obaja ZTS Dubnica), Ondrej Čurgali, Miloš Šimončič, Karol Karlík (všetci FC Nitra), Ivan Janek (Slovan Bratislava), Ľuboš Hanzel (Spartak Trnava), Erik Čikoš (Inter Bratislava), Vratislav Gajdoš (Artmedia Petržalka), Lukáš Janič (MFK Košice), Filip Hlohovský (AS Trenčín).


Realizačný tím:

hlavný vedúci: Štefan Sapár

hlavný tréner: Jozef Barmoš

asistenti trénera: Jozef Vukušič, Viliam Hyravý, Roland Praj

technický vedúci: Peter Palenčík

lekár: MUDr. Pavel Malovič

fyzioterapeut: Pavel Purdek

fyzioterapeut - masér: Mário Prelovský

masér - kustód: Viliam Kalman


Aktuálna tabuľka 7. skupiny:

1. Rakúsko 3 2 1 0 4:2 7

2. Belgicko 3 1 1 1 4:3 4

3. Cyprus 2 1 0 1 2:2 3

4. Island 3 0 2 1 2:3 2

5. Slovensko 3 0 2 1 5:7 2


Nachádzate sa tu:
Domov