V Nantes po Pištejovi aj Keinathov postup zo skupiny

SITA|3. apr 2008 o 13:18

NANTES 3. apríla (SITA) - Slovensko bude mať vo vyraďovacej fáze na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie stolných tenistov vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008) minimálne dvojnásobné zastúpenie.

Po Ľubomírovi Pištejovi, ktorý si postup z A-skupiny zabezpečil už v stredu, bude o jednu z jedenástich miesteniek do Pekingu bojovať aj Thomas Keinath (94. v rebríčku ITTF). Úradujúci majster SR zvládol záverečný duel v základnej skupine, na ktorý nastupoval s vedomím, že musí vyhrať 4:0 alebo 4:1. Napokon sa to Keinathovi podarilo a Taliana Mihaia Bobocicu (130.) zdolal bez straty setu. Slovenský reprezentant tak obsadil v H-skupine 2. miesto, keď pri rovnosti bodov s Bobocicom a Škótom Gavinom Rumgayom rozhodla v jeho prospech lepšia bilancia zo vzájomných zápasov.

Vo štvrtok popoludní bude o účasť v ďalšej fáze kvalifikácie bojovať aj Peter Šereda (108.), ktorého čaká priamy súboj o postup z C-skupiny proti českému hráčovi Markovi Kláskovi (116.). V súťaži žien sa podvečer v rovnakej situácii ocitnú Eva Ódorová (101.) a Lenka Kmotorková (204.), ktoré v záverečnom vystúpení v základnej K, resp. G-skupine budú bojovať o 2. pozíciu. Ódorovú čaká ukrajinská obranárka Ganna Gaponovová (229.) a Kmotorková nastúpi proti skúsenej Talianke Laure Negrisoliovej (112.). Bez možnosti postúpiť z O-skupiny do ďalšej fázy zostala po dvoch stredajších prehrách Barbora Balážová (284.).


Štvrtkové výsledky základných skupín s účasťou slovenských stolných tenistov na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008):


MUŽI

H-skupina:

Tan Rui-wu (Chorv.) - Gavin Rumgay (V. Brit.) 4:1 (-7, 1, 12, 9, 6)

Thomas Keinath (SR) - Mihai Bobocica (Tal.) 4:0 (7, 4, 8, 9)


Konečné poradie H-skupiny: 1. Tan Rui-wu 6 bodov, 2. Keinath 4, 3. Bobocica 4, 4. Rumgay 4


Pozn.: o poradí na 2. - 4. mieste rozhodla bilancia vzájomných duelov.


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»V Nantes po Pištejovi aj Keinathov postup zo skupiny