V Maradonovom tíme má istotu iba Mascherano

Diego Maradona najviac verí stredopoliarovi Liverpoolu Javierovi Mascheranovi.
Diego Maradona najviac verí stredopoliarovi Liverpoolu Javierovi Mascheranovi. (Autor: SITA AP)
SITA|21. nov 2008 o 10:02

Javier Mascherano má výsadné postavenie vo futbalovej reprezentácii Argentíny.

BUENOS AIRES. Kým bude trénerom Diego Maradona, defenzívny stredopoliar FC Liverpool má zaručené miesto v zostave. Nový kouč aj takýmto spôsobom posilnil úlohu nového kapitána tímu.

"Okrem Mascherana nemá nik istú pozíciu v mužstve, nech je to ktokoľvek," vyhlásil Maradona pre rozhlasovú stanicu La Red deň po svojom debute na lavičke Argentíny v prípravnom súboji proti Škótsku (1:0). Mascherano si prvý raz navliekol kapitánsku pásku práve v glasgowskom dueli, v roli lídra kabíny vystriedal Javiera Zanettiho. Maradona sa zrejme nechal uniesť faktom, že v Škótsku nemal k dispozícii ani jedného z dvojice ofenzívnych stredopoliarov Lionel Messi, Juan Roman Riquelme, ktorí zostali počas asociačného termínu vo svojich kluboch FC Barcelona, resp. Boca Juniors. Práve majstrovstvo Messiho a Riquelmeho mnohí porovnávajú s futbalovým umením Diega Maradonu.

"Milujem Romana. Povedal som mu, že je mojím hráčom. To isté platí o Messim. Záleží však na tom, ako sa dokážu adaptovať na štýl hry, ktorý chceme predvádzať. Samozrejme, že si zaslúžia miesto v národnom tíme, ale musím prihliadať aj na to, ako funguje tímový duch," naznačil Maradona.

Nachádzate sa tu:
Domov