V Lige majstrov je pre Slováka stropom semifinále. Dobehne Hamšík Škrtela?

Na snímke hráč Jose Callejon (vľavo) z Neapola sa raduje z gólu, vpravo slovenský hráč Neapola Marek Hamšík v zápase 6. kola B-skupiny futbalovej Ligy majstrov Benfica Lisabon - SSC Neapol
Na snímke hráč Jose Callejon (vľavo) z Neapola sa raduje z gólu, vpravo slovenský hráč Neapola Marek Hamšík v zápase 6. kola B-skupiny futbalovej Ligy majstrov Benfica Lisabon - SSC Neapol (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|7. dec 2016 o 17:46

Tureckí futbalisti sa lúčia s Ligou majstrov ponížení historickým debaklom. Mnohí ich fanúšikovia odchádzali z Kyjeva navyše dobití.

BRATISLAVA. Liga majstrov: najprestížnejšia, najlukratívnejšia a najpopulárnejšia futbalová súťaž na svete. Víťazia v nej najbohatšie veľkokluby, ktoré si môžu dovoliť platiť najkvalitnejších hráčov. Portugalské Porto v roku 2004 bolo výnimkou.

Žiaden Slovák nikdy Ligu šampiónov nevyhral, ani nebol vo finále. Ak berieme do úvahy novodobý formát Ligy majstrov (prvý ročník 1992/93), najďalej to dotiahol Martin Škrtel, ktorý si so svojím bývalým klubom Liverpool FC zahral v sezóne 2007/08 až semifinále.

Nestáva sa ani často, aby si klub so slovenským futbalistom v kádri vybojoval účasť v play – off Ligy majstrov. Marekovi Hamšíkovi sa to s Neapolom podarilo druhýkrát. V utorok v noci vyhral na pôde Benficy Lisabon 2:1.

„Je to nádhera. Postúpili sme. Do stretnutia sme išli s tým, že chceme dosiahnuť taký výsledok, ktorý nám zabezpečí postup. Nechceli sme sa spoliehať na pomoc Dynama Kyjev. Mali sme dobrý vstup do zápasu. Boli sme aktívni a nebezpeční,“ vyhlásil prostredníctvom svojej stránky Hamšík. Je navyše kapitánom, ikonou, tvorcom hry a kľúčovým hráčom Neapola.

Ukázali zrelosť

„Sme radi, že sme postúpili. Navyše sme vyhrali skupinu. Ďakujeme za podporu našim fanúšikom, opäť boli skvelí," dodal slovenský stredopoliar, ktorý k postupu prispel dvoma gólmi.

SSC Neapol má v tejto sezóne povesť nevyspytateľného tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»V Lige majstrov je pre Slováka stropom semifinále. Dobehne Hamšík Škrtela?