Veľkokluby hlásia koronavírus, najväčší problém majú Ukrajinci

Ilustračný záber na hráčov Dynama Kyjev.
Ilustračný záber na hráčov Dynama Kyjev. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. nov 2020 o 13:01

Ajax odcestoval len so 17 hráčmi.

BRATISLAVA. Brazílsky futbalista Eder Militao z Realu Madrid mal pozitívny test na nový koronavírus.

Podľa agentúry AP vynechá utorňajší duel Ligy majstrov proti Interu Miláno, všetci ostatní hráči prvého mužstva aj členovia realizačného tímu mali negatívne výsledky.

Dvadsaťdvaročný obranca nastúpil v tejto sezóne na tri stretnutia. Okrem neho sa nedávno ochorením COVID-19 infikoval v Reale aj útočník Marcelo Diaz z Čile.

Koronavírus hlásia aj v Mníchove, kde bol pozitívny obranca Bayernu Niklas Süle. Nemecký majster o tom informoval v pondelok, deň pred duelom 3. kola Ligy majstrov, v ktorom sa ako obhajca predstaví na pôde RB Salzburg.

Dvadsaťpäťročný nemecký reprezentant je podľa informácii DPA v domácej izolácii a cíti sa dobre. Cez víkend odohral ligový zápas s Kolínom nad Rýnom, ktorý majster vyhral tesne 2:1.

K dispozícii nebude ani na víkendový šláger Bundesligy s Borussiou Dortmund, ktorý bude duelom dvoch aktuálne najvyššie postavených tímov tabuľky.

Problémy neobišli ani holandský futbalový klub Ajax Amsterdam, kde v pondelok odhalili v A-tíme a mládežníckom mužstve dovedna jedenásť pozitívnych hráčov.

Do Dánska na utorkový zápas Ligy majstrov v Midtjyllande tak odcestovalo iba sedemnásť futbalistov. Informoval o tom oficiálny web klubu.

Najväčšie problémy má však ukrajinský klub Dynamo Kyjev. Ten pred stredajším stretnutím G-skupiny Ligy majstrov 2020/2021 na pôde FC Barcelona šesť nakazených futbalistov koronavírusom.

V karanténe skončili Heorhij Citaišvili, Denys Garmaš, Mikkel Duelund, Oleksandr Karavajev, Tudor Baluta a Mykola Šaparenko.

Ochorením COVID-19 sa infikovalo aj päť členov realizačného tímu vrátane asistenta trénera Emila Karasa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Veľkokluby hlásia koronavírus, najväčší problém majú Ukrajinci