Real potrebuje konečne zvíťaziť, anglické tímy trápia početné zranenia

Futbalisti Realu Madrid.
Futbalisti Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. nov 2020 o 12:49

K postupu sa môžu priblížiť Bayern aj City.

BRATISLAVA. Futbalisti Realu Madrid figurujú po dvoch kolách hlavnej fázy Ligy majstrov 2020/2021 prekvapujúco na chvoste tabuľky B-skupiny so ziskom jediného bodu.

O prvé víťazstvo v tejto edícii súťaže a zvýšenie postupových šancí zabojujú hráči úradujúceho španielskeho šampióna v utorkovom domácom súboji s Interom Miláno.

V podobne nelichotivej situácii sa však nachádza aj taliansky tím, ktorý je s dvoma bodmi až na tretej priečke a prípadná prehra by pre neho znamenala výrazné komplikácie v boji o účasť v jarnom osemfinále.

Na súpiske Interu by sa mohol objaviť slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar, ktorý sa po pozitívnom teste na koronavírus a absolvovaní trojtýždňovej karantény vrátil na konci minulého týždňa do Milána.

Ramos: Nie sme v neriešiteľnej situácii

Real sa na duel s Interom naladil hladkým ligovým triumfom 4:1 nad Huescou, prišiel však o Lucasa Vazqueza.

Krídelník, ktorý v sobotu nastúpil na poste pravého obrancu, musel v 52. minúte pre zranenie opustiť ihrisko a zrejme vynechá utorňajšie stretnutie.

"Ocitli sme sa v zložitej, ale nie v neriešiteľnej situácii. V minulosti tento tím ukázal v ťažkých zápasoch svoju mentálnu odolnosť a silu.

Verím, že v utorok nám tieto atribúty opäť nebudú chýbať a dosiahneme vytúžené víťazstvo," vyhlásil kapitán Realu Sergio Ramos.

V druhom stretnutí B-skupiny nastúpi jej štvorbodový líder Šachtar Doneck vo svojom prechodnom domove na Olympijskom štadióne v Kyjeve proti Borussii Mönchengladbach, v ktorej kádri figuruje aj Slovák László Bénes.

Mníchovčania na víťaznej vlne

Obhajca trofeje Bayern Mníchov vedie A-skupinu s plným počtom šiestich bodov a v 3. kole sa predstaví na pôde neďalekého Red Bullu Salzburg. Bavorský gigant ťahá v Lige majstrov rekordnú 13-zápasovú víťaznú šnúru.

Cez víkend v lige vyhral v Kolíne nad Rýnom 2:1 a zásluhou lepšieho skóre je na čele bundesligovej tabuľky pred rovnako 15-bodovým z Dortmundu.

Thomas Müller premieňa penaltu v zápase s Kolínom nad Rýnom.
Thomas Müller premieňa penaltu v zápase s Kolínom nad Rýnom. (Autor: SITA/AP)

"Zápas s Kolínom nás stál veľa síl. Domáci po kontaktnom góle vycítili šancu a dostali nás do úzkych. Nechýbalo veľa a mohli vyrovnať.

Našťastie sme to uhrali vďaka našej skúsenosti, ale v budúcnosti sa to pre nás nemusí skončiť dobre. V našej hre bolo príliš veľa chýb, proti Salzburgu musíme podať lepší výkon," apeloval na svoj tím kouč Bayernu Hansi Flick.

Salzburg získal v doterajšom priebehu LM jeden bod rovnako ako moskovský Lokomotiv, ktorý už od 18.55 SEČ hostí trojbodové Atletico Madrid.

Bez Agüera či Mendyho

V C-skupine bude Manchester City v domácom stretnutí s Olympiakosom Pireus jasný favorit.

Anglický tím v rámci skupinovej fázy Ligy majstrov nenašiel premožiteľa už v trinástich zápasoch v sérii.

Proti gréckemu šampiónovi mu budú chýbať Sergio Agüero, Fernandinho a Benjamin Mendy, otáznik visí nad štartom Gabriela Jesusa.

"Máme veľkú príležitosť priblížiť sa k postupu. S deviatimi bodmi na konte by to bola takmer hotová vec. Musíme však byť obozretní. Olympiakos má kvalitný tím, dokázal si doma poradiť s Marseille a určite sem nepríde v porazeneckej nálade," varoval pred silou súpera kouč Pep Guardiola.

Olympique Marseille, ktoré prehralo oba zápasy v tomto ročníku LM, sa v rámci "céčka" predstaví na trávniku FC Porto.

Klopp nechce odísť z Bergama naprázdno

V D-skupine privíta Atalanta Bergamo víťaza Ligy majstrov z roku 2019 FC Liverpool.

"Je to pre nás veľká výzva. Hráme na našom štadióne proti jednému z najlepších mužstiev na svete, čo by samo o sebe mala byť pre hráčov obrovská motivácia.

Verím, že nadviažeme na výkon z druhého polčasu súboja s Ajaxom Amsterdam," želá si kouč Atalanty Gian Piero Gasperini.

Liverpool cestoval na Apeninský polostrov bez trojice zranených hráčov Fabinha, Alexa Oxladea-Chamberlaina a Virgila van Dijka, otáznik visí nad štartom Thiaga Alcantaru, Nabyho Keitu a Joela Matipa.

"Očakávam zápas vo veľkej intenzite. Hráči oboch mužstiev sa vyznačujú veľmi dobrou fyzickou pripravenosťou. Bude to tvrdý boj. Napriek absencii viacerých hráčov by sme z Bergama nechceli odísť naprázdno," vyhlásil tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

Nováčik súťaže FC Midtjylland sa pokúsi o zisk premiérového bodu doma proti Ajaxu Amsterdam.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real potrebuje konečne zvíťaziť, anglické tímy trápia početné zranenia