V jej drese pôsobil päť rokov. Plzeň má záujem o návrat Bakoša

(Autor: Twitter)
SITA|20. apr 2016 o 18:41

Bakoš strelil v tejto sezóne desať gólov za Liberec.

BRATISLAVA. Návrat strateného futbalového syna by sa mohol v lete uskutočniť v klube úradujúceho českého majstra FC Viktoria Plzeň, ktorý je aj najväčším adeptom na celkový primát v sezóne 2015/2016.

Viktoria láka do svojich radov slovenského útočníka Mareka Bakoša, ktorý na západe ČR odohral päť a pol roka a v 124 zápasoch strelil štyridsaťštyri gólov.

Rodák z Novej Bane je od januára 2015 hráčom FC Slovan Liberec, kde sa mu v lete končí jeden a polročný kontrakt.

Pod Ještědom zatiaľ otáľajú s predĺžením zmluvy - a tak už situáciu sondovali ďalšie kluby českej Synot ligy Mladá Boleslav a najmä Plzeň. 

"Z Viktorie mu predložili ponuku na dva roky," citoval z nemenovaného zdroja český denník Sport. Ten v článku ďalej informoval, že Bakoš je v Liberci spokojný. Miesto v kádri trénera FC Slovan Jindřicha Trpišovského má istejšie ako by to bolo v Plzni, kde by možno zastával iba úlohu žolíka.

"V drese Viktorie zanechal silnú stopu a nastavil si tým latku dosť vysoko, takže nie je vôbec isté, či by ju dokázal udržať v rovnakej výške," uvádza denník Sport.

"Stále to nie je uzavreté, všetko sa rieši. Treba však priznať, že sme na ťahu a loptička je na našej strane. Za štyri mesiace vo vnútri nášho klubu sme sa zatiaľ nedohodli na tom, akým spôsobom vyriešime budúcnosť Mareka u nás," skonštatoval nedávno športový riaditeľ libereckého klubu Jan Nezmar.

Tridsaťtriročný Bakoš hral v doterajšej seniorskej kariére za Nitru, Púchov, ruský tím Šinnik Jaroslavľ či Ružomberok, odkiaľ 1. júla 2009 prišiel do Plzne. Slovenský útočník, ktorý v drese A-mužstva SR dosiaľ nastúpil trinásťkrát, nastrieľal za Liberec desať gólov v tejto sezóne najvyššej českej futbalovej súťaže.

V Plzni už premýšľajú o ďalších letných posilách. V hľadáčiku sa objavil aj iný slovenský futbalista - ľavý obranca Zbrojovky Brno Miroslav Keresteš.

V Plzni pôsobil Marek Bakoš päť rokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V jej drese pôsobil päť rokov. Plzeň má záujem o návrat Bakoša