V Európskej lige majú šancu na postup štyria Slováci, v najlepšej pozícii je Bénes

László Bénes.
László Bénes. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. dec 2019 o 12:02

Bénes sa stretne v poslednom zápase skupiny so Škrtelom.

BRATISLAVA. Európska liga UEFA pozná už sedemnásť účastníkov jarného šestnásťfinále.

Ďalšie kvarteto sa k ním pridá po stredajších dueloch Ligy majstrov a o deň neskôr zoznam doplní jedenásť tímov z európskej pohárovej súťaže číslo dva.

Kým bratislavský Slovan po troch prehrách v sérii stratil šancu na postup, v hre zostávajú ešte všetci štyria slovenskí futbalisti pôsobiaci v zahraničných kluboch.

Bénes sa stretne so Škrtelom

Najbližšie k postupu je ofenzívny stredopoliar nemeckého tímu Borussia Mönchengladbach László Bénes. Aktuálny líder Bundesligy vedie J-skupinu so ziskom ôsmich bodov.

Rovnaký počet bodov má AS Rím a jeden stráca Škrtelov Basaksehir Istanbul, ktorý sa v poslednom dueli predstaví na nemeckej pôde.

Mönchengladbach k istote postupu potrebuje bodovať, respektíve mu stačí aj triumf rakúskeho Wolfsbergeru v Ríme.

Žiadne kalkulácie si však nepripúšťa. "Sme naplno sústredení a chceme získať tri body, aby sme sa stali víťazmi skupiny," uviedol pre klubový web 28-ročný záložník Patrick Herrmann.

Ferencváros má postup vo vlastných rukách

Všetko má vo vlastných rukách aj maďarský Ferencváros, ktorého dres si oblieka Michal Škvarka.

V priamom súboji o postup však musí zvíťaziť na pôde osemnásobného bulharského šampióna Ludogorca Razgrad. Prvé vzájomné meranie síl nezvládol podľa predstáv a doma prehral jednoznačne 0:3.

"Tešíme sa na zápas. Všetci vieme, prečo sme tu. Chceme zakončiť tento skvelý rok na medzinárodnej scéne víťazstvom," povedal útočník Ferencvárosu Roland Varga, cituje ho web FradiMedia.

Lazio s Vavrom musí zabojovať

Lazio Rím s Denisom Vavrom si výhrou nad Klužom 1:0 zachovalo šance na prienik do šestnásťfinále, ale v lepšej pozícii je rumunský tím.

Tomu pred vlastnými fanúšikmi stačí získať bod proti Celticu Glasgow, ktorý je už istým víťazom E-skupiny. Navyše, Rimania potrebujú zvíťaziť na pôde francúzskeho Stade Rennes.

Najdramatickejšia je G-skupina, kde majú všetky štyri tímy šancu na postup.

Glasgow Rangers (8) vedie tabuľku pred sedembodovým duom FC Porto, Young Boys Bern a zatiaľ štvrté miesto patrí so ziskom piatich bodov Feyenoordu Rotterdam.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»V Európskej lige majú šancu na postup štyria Slováci, v najlepšej pozícii je Bénes