V Dubnici už bez Kopačku, Holeca a Špendlu

SITA|12. jún 2007 o 13:47

BRATISLAVA/DUBNICA 12. júna (SITA) - V utorok popoludní začali s letnou prípravou na nastávajúci ročník Corgoň ligy 2007/2008 futbalisti ZTS Dubnica, ktorých povedie z lavičky tak ako na jar v prelínacej ...

BRATISLAVA/DUBNICA 12. júna (SITA) - V utorok popoludní začali s letnou prípravou na nastávajúci ročník Corgoň ligy 2007/2008 futbalisti ZTS Dubnica, ktorých povedie z lavičky tak ako na jar v prelínacej súťaži trio Anton Dragúň (hlavný kormidelník) - Juraj Bútora, Jozef Jakuš (asistenti). Na úvodnom zraze bolo prítomných 27 hráčov, so súhlasom vedenia klubu si mohli predĺžiť dovolenky Matej Ižvolt (minulý týždeň hral v drese SR "21" priateľský duel v Anglicku) a Mouhamadou Seye zo Senegalu (z domova sa vráti v nedeľu 17. júna). "Trénovať budeme prevažne v domácich podmienkach. V pláne máme len dvojdňový výjazd do Rakúska, kde v utorok 26. júna odohráme prípravný duel s Rapidom Viedeň. Generálkou na ligu mal byť pre nás 10. júla zápas s Matadorom Púchov. Na druhej strane si myslím, že náš prvý súper v novom ročníku najvyššej súťaže Slovan Bratislava zvládne v Intertoto Cup-e súboje 1. kola s luxemburským protivníkom, postúpi v európskom pohári ďalej, a tak si na 14. júla budeme zháňať ešte jedného súpera pred ligou. S belasými by sme potom hrali až 18. júla," informoval agentúru SITA riaditeľ a generálny manažér ZTS Dubnica Peter Gergely.

V hráčskom kádri Považanov nastali určité zmeny. "Rozlúčili sme sa s trojicou Pavol Kopačka, Peter Holec a Cyril Špendla, ktorí si môžu hľadať nový angažmán. V A-tíme už nebude hrať ani Róbert Novák, tomu sa skončila zmluva, bude pôsobiť v našom klube ako mládežnícky tréner a možno si zahrá ešte v nejakej nižšej súťaži. Prípravu začne u nás aj brankár Dušan Perniš, ktorému sa končí hosťovanie zo Žiliny až 31. júla 2007. Interes zo zahraničia i zo Slovenska je o Mateja Ižvolta, Erika Grendela a Petra Kišku. Dubnica je známa tým, že predáva svojich najlepších futbalistov, bohužiaľ táto filozofia asi zostane aj naďalej zachovaná," vyjadril sa P. Gergely a k príchodom do tímu skonštatoval: "Z našej juniorky sme do A-tímu preradili Petra Jakuša, Jána Sokola a Petra Jánošíka, vracia sa aj brankár Dušan Kolmokov z treťoligového českého Brumova. Na skúšku do Dubnice prídu obrancovia Milan Harvilko zo Stropkova a Milan Mujkoš zo Žiaru nad Hronom. Na trojročnej zmluve sme dohodnutí aj so stredopoliarom Igorom Obertom, ktorý hosťoval naposledy v Šali. Ten je však kmeňovým hráčom Partizánskeho, a tak sa musíme dohodnúť s týmto klubom."

Dubničania skončili v uplynulej sezóne po jesennej časti v konkurencii dvanástich tímov na 10. mieste so stratou jediného bodu na ôsme miesto Slovana Bratislava, znamenajúce postup do jarnej skupiny o titul. Na jar však futbalisti ZTS v konkurencii 8 mužstiev pod taktovkou skúseného trénera Antona Dragúňa zachránili najvyššiu súťaž, keď obsadili za trnavským Spartakom 2. priečku. "O cieľoch v nastávajúcej sezóne Corgoň ligy je v tejto chvíli predčasné čokoľvek rozprávať, naše ambície budeme môcť reálnejšie komentovať o mesiac, tesne pred začiatkom najvyššej súťaže. Vtedy budeme vedieť, s akým kádrom do ligy pôjdeme," dodal riaditeľ ZTS Dubnica Peter Gergely.


Prípravné zápasy FK ZTS Dubnica pred začiatkom Corgoň ligy 2007/2008:

16. 6. o 11.00 h: AS Trenčín (doma)

21. 6. o 14.00 h: LAFC Lučenec (doma)

24. 6.: Baník Ostrava (ČR, v Luhačoviciach)

26. 6.: Rapid Viedeň (Rak., vonku)

30. 6. o 11.00 h: Žiar nad Hronom (doma)

3. 7.: súper ešte nie je známy

7. 7. o 11.00 h: 1. FC Brno (ČR, v Hodoníne)

10. 7.: Matador Púchov (vonku)

14. 7.: v prípade postupu Slovana Bratislava v 1. kole UEFA-Intertoto Cup-u absolvujú Dubničania generálku na ligu proti dosiaľ neznámemu súperovi a s belasými odohrajú 1. kolo Corgoň ligy až v neskoršom termíne


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Dubnici už bez Kopačku, Holeca a Špendlu