V Detroite sú šťastní, že draftovali Jurča

Tomáš Jurčo.
Tomáš Jurčo. (Autor: saintjohnseadogs.com)
TASR|26. jún 2011 o 17:12

Neskrývanú radosť prejavili v tíme NHL Detroit Red Wings po zisku práv na slovenského hokejistu Tomáša Jurča.

DETROIT. Tomáš Jurčo sa stal najvyššie draftovaným Slovákom vo víkendovom výbere nádejí v Xcel Energy Center v St. Paul. Útočník St. Johnu Sea Dogs Jurčo bol vôbec prvým draftovým výberom Detroitu v tomto roku a asistent generálneho manažéra červených krídel Jim Nill prirovnal jeho zručnosť k Pavlovi Dacjukovi či Mariánovi Hossovi.

"Je zručný tak ako hociktorý iný hráč draftovaný pred ním," povedal Nill. "Dokáže strieľať góly a je aj fyzicky na výške. Je to jednoducho dobrý hráč," cituje server mlive.com Nilla, ktorý dodal, že Jurča sledovali už od roku 2009.

Slováka pasovali zámorskí experti už na výber v prvom kole, napokon z toho bolo 2. kolo a 35. pozícia. "Bol to draft, kde bolo istých 10-12 mien v prvom kole a všetko ostatné bolo otvorené. Bolo jasné, že niekto špičkový zostane na neskôr. Stalo sa to Jurčovi my a sme šťastní, že ho máme," tvrdí Nill.

Okrem Jurča si Detroit vybral v drafte aj ďalšieho Slováka. Na konci 4. kola, celkovo na 115. mieste, ich zaujal krídelník Marek Tvrdoň z Vancouvru Giants (WHL).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V Detroite sú šťastní, že draftovali Jurča