V Bardejove je stále rušno. Už bez trénera Janteka remizoval s Trebišovom

Zápas Bardejova s Trebišovom víťaza nemal.
Zápas Bardejova s Trebišovom víťaza nemal. (Autor: Peter Cingel)
Juraj Ščerbík|4. aug 2019 o 09:04

Taktovku v Partizáne prevzal Branislav Benko len deň pred zápasom.

BARDEJOV. Pred sobotňajším zápasom II. futbalovej ligy s Trebišovom prišlo v Partizáne Bardejov po vzájomnej dohode k rozviazaniu spolupráce s trénerskou dvojicou Miroslav Jantek – Vladislav Palša.

Hornošarišania majú prvý bod

Bardejov získal v 3. kole prvý bod v súťaži po nerozhodnom výsledku 1:1 s Trebišovom.

Od začiatku sa oba tímy pokúšali hrať útočne. Najprv Belunek zobral Korijkovi loptu a ponad brankára hostí Mariana Leška poslal domácich do vedenia. Ani nie po dvoch minútach sa lopta dostala do pokutového územia a Chovan center umiestnil k pravej žrdi brankára Čikoša-Pavlička na 1:1.

Po prestávke trochu popršalo a na šmykľavom teréne sa bojovalo o každú loptu. V koncovke bolo zopár náznakov na zakončenia na oboch stranách, no nepresných.

Azda najväčšiu príležitosť na druhý gól mal v nadstavenom čase domáci A. Leško. Prudký center zblízka nepremenil na tri body.

Trénerské žezlo prebral deň pred zápasom

Bardejov sa ocitol v hektickej situácii. Tréner Jantek s asistentom Palšom pri mužstve v piatok skončili.

Taktovku zobral tréner Branislav Benko.

„Bol som prekvapený, keď som v piatok ráno prišiel na tréning. Poverili ma vedením a podpísal som ročnú zmluvu s klubom. Do budúcna sa uvidí, či sa bude hľadať nový tréner, alebo budeme spolupracovať v takom zložení. Ak by som mal byť prvým trénerom ja, tak by som k sebe niekoho potreboval,“ vykreslil hektické chvíle deň pred stretnutím B. Benko.

K zápasu sa vyjadril takto: „Dnes sme odohrali dobrý zápas. Po turbulentných dňoch sme chceli zvíťaziť. Do polčasu bol súper lepší, ale mali sme tri štyri vražedné náznaky. Darilo sa strelcovi gólu Belunkovi, škoda, že sa zranil. Podobne je na tom aj Dupkala. Ešte v obrane sme dokázali splniť všetko do bodky. Až na moment, keď povolili v koncentrácii a lopta ich preskočila. V útoku sme málo kreatívni, no mali sme dobre príležitosti. Máme problém s ofenzívou, chýba útočník. Zmeny v klube poznačili aj psychiku hráčov. Nie je ľahké v krátkom čase ich zmobilizovať. Ďakujem im, že podali taký výkon po tom všetkom, čo sa v klube udialo.“

Tréner Slavoja verí v stred tabuľky

Kormidelník Trebišova Vladimír Rusnák by radšej bral tri body.

„Hralo sa celkom v dobrom tempe. V ťažkej súťaži si treba vážiť každý bod, najmä zo súperovho ihriska. Chceli sme vyhrať, podobne ako domáci. Predchádzajúce zápasy sme hrali možno lepšie, remíza je zaslúžená. Domácim sme po našej hrubej chybe gól doslova darovali. No Korijkov po chybe v zápase patril medzi najlepších. Z protiútoku sa nám podarilo vyrovnať. Dnešný výkon nebol až taký dobrý, ale toto mužstvo sa určite pobije o priečky v strede tabuľky.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Bardejove je stále rušno. Už bez trénera Janteka remizoval s Trebišovom