Uvoľní NHL hráčov pre najbližšie olympiády? Zatiaľ nevie, či to má zmysel

Vplyv hráčov NHL na rozvoj hokeja v Ázii si zatiaľ Gary Bettman netrúfa odhadovať.
Vplyv hráčov NHL na rozvoj hokeja v Ázii si zatiaľ Gary Bettman netrúfa odhadovať. (Autor: SITA/AP.)
TASR|9. nov 2015 o 21:48

Otázna je účasť hráčov na zimných olympiádach 2018 v Pjongčangu aj v čínskom Pekingu v roku 2022.

NEW YORK. Hokejový turnaj zimnej olympiády je na rozdiel od majstrovstiev sveta priestorom, kde môžu národné tímy počítať so všetkými svojimi hviezdami z NHL. Ak ich krajiny majú a ak liga rozhodne, že hráčov pre turnaj uvoľní.

Pri najbližších olympijských hrách v juhokórejskom Pjongčangu o tri roky a v Pekingu v roku 2022 však zvolenie NHL zatiaľ také isté nie je.

Rozhodnú do roka

"Otázkou je, či nám dá olympiáda v Pekingu možnosť predstaviť hokej a zanechať dobrý dojem v Číne, kde je tento šport ešte v plienkach," povedal komisár NHL Gary Bettman.

Rozhovor s Garym Bettmanom.

"Musíme teda diskutovať o tom, či je zimná olympiáda aj s hráčmi z NHL príležitosťou, aby sa v Číne rozmohol hokej. Je to otázka, na ktorú neviem odpovedať," uviedol Bettman.

Ako poznamenal, vedenie chce rozhodnúť o účasti hokejistov na oboch olympiádach naraz a to najneskôr do jedného roka. Informoval o tom oficiálny web ligy.

NHL zatiaľ bez nových tímov

Bettman zároveň vyhlásil, že Rada guvernérov nebude na budúcomesačnom dvojdňovom zasadnutí hlasovať o expanzii ligy.

Vedenie NHL posudzuje v súčasnej dobe prihlášky od záujemcov z Las Vegas a kanadského Quebec City, ktoré prijala Rada guvernérov v septembri.

Bettman zároveň zdôraznil, že ak sa NHL rozhodne expandovať, nové kluby sa v nej predstavia najskôr od sezóny 2017/2018.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Uvoľní NHL hráčov pre najbližšie olympiády? Zatiaľ nevie, či to má zmysel