Rozhodol faul, ktorý nebol. V boji o zlato nebudú chýbať Američania

Cutter Gauthier strieľa víťazný gól semifinálového zápasu s Fínskom na MS do 20 rokov 2024.
Fotogaléria (10)
Cutter Gauthier strieľa víťazný gól semifinálového zápasu s Fínskom na MS do 20 rokov 2024. (Autor: TASR/ TT via AP)
Sportnet|4. jan 2024 o 22:00

Američania vyhrali aj šiesty zápas na turnaji.

MS v hokeji do 20 rokov 2024 - semifinále

USA - Fínsko 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Góly: 33. Snuggerud (Casey, Smith), 37. Smith (Perreault, Chesley), 57. Gauthier (Hutson, Brindley) - 2. Keskinen (Männistö), 13. Kumpulainen (Kärki, Bau)

GÖTEBORG. Hokejisti USA sa stali druhými finalistami MS hráčov do 20 rokov 2024 po tom, čo vo večernom semifinále otočili zápas s Fínskom.

Po prvej tretine prehrávali po veľmi vlažnom výkone 0:2, ale napokon aj vďaka dvom využitým presilovým hrám vyhrali tesne 3:2.

Ako rozhodujúci sa ukázal byť zásah Cuttera Gauthiera, ktorý v 57. minúte v početnej prevahe presne zamieril strelou z pravého kruhu na vhadzovanie. 

Tomuto momentu predchádzalo prinajmenšom sporné vylúčenie presne päť minút pred koncom. Komentátori Českej televízie sa zhodli, že o faul nešlo.

"Tento gól bude mať pachuť toho faulu, ktorý nebol," povedal Milan Antoš. Kasper Kulonummi sa právom môže cítiť byť ukrivdený," doplnil Robert Záruba.

Fotogaléria zo zápasu USA - Fínsko v semifinále MS v hokeji U20 2024

Výkon rozhodcov bol skutočne veľmi rozpačitý. Hráčov nevylúčili za hneď niekoľko úderov hokejky do tváre, respektíve za evidentné držanie hokejky.

"Ja sa tomu už musím smiať, príde mi neuveriteľné, za čo dokážu rozhodcovia vylúčiť hráča, toto vôbec nebol faul," vravel Antoš po zákroku Kulonummiho.

Priebeh zápasu USA - Fínsko

I. tretina:

Fíni mali sľubný vstup do zápasu, keď využili individuálnu chybu Američanov a Keskinen otvoril skóre. V herne vyrovnanej prvej tretine pridali aj druhý gól, o ktorý sa v 13. minúte postaral Kumpulainen tečom strely Kärkiho - 0:2. 

II. tretina:

Američania v druhej tretine zvýšili tempo a viackrát dostali Fínov pod tlak. Tí v 33. minúte doplatili na prvé vylúčenie a Snuggerud strelou bez prípravy vyrovnal.

O štyri minúty už bolo vyrovnané, keď jednu z mnohých ofenzívnych kombinácií zámorského tímu zakončil nepokrytý Smith.

III. tretina:

Fíni v tretej tretine vyrovnali hru, no pykali v oslabení. Tlak Američanov v 57. minúte vyústil do strely Gauthiera, na ktorú brankár Kokko nedosiahol.

Pre Američanov to bude prvé finále od roku 2021, pričom na konte zatiaľ majú päť titulov majstrov sveta v tejto vekovej kategórii. USA a Švédsko sa vo finále stretli v roku 2013, keď triumfoval zámorský tím.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Rozhodol faul, ktorý nebol. V boji o zlato nebudú chýbať Američania