VIDEO: Neskutočný zápas! Jiří Procházka knokautoval Reyesa lakťom z otočky

Jiří Procházka znova zvíťazil na pôde UFC.
Jiří Procházka znova zvíťazil na pôde UFC. (Zdroj: UFC Fight Pass)
Adrián Mečiar|2. máj 2021 o 06:49

Šialený zápas, ešte šialenejšie ukončenie.

LAS VEGAS. Historický moment pre domácu scénu s úžasným koncom. Tak sa dalo popísať nedeľné ráno z pohľadu fanúšikov bojových športov.

Jiří Procházka sa ako historicky prvý český zápasník predstavil v hlavnom zápase v rámci turnajov UFC.

A nielen to, Procházka si pripísal aj skvelé ukončenie. Vo vysokoprofilovom dueli poloťažkých váh knokautoval Dominicka Reyesa, a to úžasným lakťom z otočky!

Procházka aj tentoraz previedol v UFC svoj typický výkon. Zo súboja s Reyesom spravil doslova šialený zápas, aký mu vyhovuje.

Američan bol stále hrozbou a v istom momente Procházkom výrazne otriasol. "Denisa" sa však dostal z problémov a v závere druhého kola podčiarkol svoj výkon neuveriteľným ukončením.

Knokaut zaujal aj prezidenta UFC, ktorý dokonca zverejnil video z ukončenia na vlastnom profile. Tam sa dostanú len tie najlepšie zostrihy.

Šialený priebeh zápasu

1. kolo

Tak ako vždy, Procházka začína s rukami dole. Jeho tradičný štýl, i keď plný rizika. Avšak Procházka vie takto výborne pracovať a triafa dobrú pravačku. Musí byť opatrný, Američan bol pripravený vrátiť mu úder.

Reyes s úspešným takedownom, možno to bude jeho kľúč k úspechu. Ale Procházka mu nedoprial veľa času na zemi a rýchlo vstáva.

A v postoji prichádza veľký tlak zo strany Procházku. Toto Reyesovi vôbec nechutí. Síce hrozí kontrami, no Procházka ho výrazne zatlačil.

O víťazovi tohto kola niet pochýb, 10-9 Procházka. Český tím však musí myslieť na to, že Reyes bude naďalej nebezpečný.

2. kolo

Reyes aj začína druhé kolo podstatne agresívnejšie, ale Procházka sa chce rýchlo vrátiť k scenáru z predchádzajúcich minút a vracia údery naspäť.

Americký zápasník sa snaží o viac pohybu, chce Procházku unaviť a hlavne pred ním nestáť ako živý terč, čo sa mu príliš nedarí.

Ale pozor, prichádza presná a tvrdá kontra, ktorá Procházkom otriasla. Procházka sa snaží prežiť, prenáša duel na zem. Reyes ho chcel nachytať gilotínou, ale toto by si mal Procházka postrážiť. Snaží sa o vytvorenie dobre pozície, z ktorej by mohol Reyesa ohroziť údermi aj na zemi, no Reyes sa dobre bráni a vstáva.

Zápas sa opäť odohráva v postoji, kde Jirí Procházka neostáva nič dlžný svojej povesti. Reyes je opäť pod veľkým tlakom a HOTOVO! Neuveriteľné ukončenie, Procházka ho knokautoval lakťom z otočky

Výsledok: Jirí Procházka knokautoval Dominicka Reyesa v druhom kole (4:29).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»VIDEO: Neskutočný zápas! Jiří Procházka knokautoval Reyesa lakťom z otočky