UFC urobilo správne rozhodnutie

Dominik Balik|24. feb 2016 o 01:00

Spomedzi plejády bojovníkov, ktorí boli v hľadáčiku UFC, sa postupne vykryštalizovalo iba jedno meno, ktoré dokáže splniť očakávania fanúšikov. Nate Diaz je nepochybne správna voľba.

Nate Diaz bude ten, ktorý bude súperom Conora McGregora v hlavnom zápase večera na UFC 196.  Túto správu oznámil Dana White v utorok večer na ESPN Sports Center. Zápas sa bude konať vo hmotnostnej kategórii welterweight, prípadne catchweight (dohodnutá váha).

McGregor mal pôvodne bojovať proti šampiónovi ľahkej váhy Rafaelovi dos Anjosovi. Zápas sa mal uskutočniť 5. marca v Las Vegas, ale dos Anjos nakoniec nebude môcť na tento duel nastúpiť a to z dôvodu zlomeniny nohy. McGregor, ktorý je momentálne šampiónom pérovej váhy sa mal pokúsiť ako prvý bojovník v historii UFC získať opasok v dvoch rôznych hmotnostných kategóriách súčastne.

Pre tento duel bola hlavným dohadovacím faktorom práve hmotnosť, v ktorej by sa daný zápas mohol uskutočniť, keďže sa termín podujatia výrazne približuje. Diaz nebol ochotný pristúpiť na váhu 155 libier, kvôli tomu, že by musel za pár dní zhadzovať veľké množstvo telesnej hmotnosti. McGregor nakoniec súhlasil s váhou 170 libier.

Diaz bol najlepší výber, zhodli sa bojovníci z prostredia UFC, ale taktiež mimo neho. Avšak do úvahy pripadali taktiež mená ako Donald Cerrone, ktorý má za sebou zápas s Oliveirom a ako ukázalo jeho video z tréningu, je vo forme. Anthony Pettis s Eddie Alvarezom sa samozrejme tiež postavili do radu, veď pol milióna dolárov sa predsa nezarobí každý deň.

S potencionálnych vyzývateľov pérovej váhy padli do oka dve mená. Frankie Edgar sa ale potáca so zranením, Jose Aldo je zasa mimo formy a po poslednom KO si už ďalšiu takúto prehru nemôže dovoliť.

Diaz, ktorý je držiteľom osobného rekordu 18-10,  je u fanúšikov veľmi obľúbený a svoju obľúbenosť zvýšil po zápase proti Michaelovi Johnsonovi na UFC on FOX17. Po tejto výhre si zobral mikrofón a dal nahlas vedieť McGregorovi, že práve on je ďalší na rade.

A hlavne Diazova drzosť a rečnícke schopnosti mu zabezpečili účasť na hlavnom zápase proti Conorovi. Nikto nepochybuje, že obaja borci posunú tento zápas aj mimo klietku a to je hudba pre uši UFC, ktorá si nemôže priať nič viac, ako vybičovanú atmosféru.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC urobilo správne rozhodnutie