UEFA a FIFPRO sa dohodli na vzájomnej spolupráci

SITA|11. okt 2007 o 16:45

BRUSEL 11. októbra (SITA, AFP) - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini a predstaviteľ Medzinárodnej hráčskej únie (FIFPRO) Philippe Piat podpísali vo štvrtok v Bruseli na štadióne ...

BRUSEL 11. októbra (SITA, AFP) - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini a predstaviteľ Medzinárodnej hráčskej únie (FIFPRO) Philippe Piat podpísali vo štvrtok v Bruseli na štadióne Anderlechtu "historickú" dohodu podporujúcu jednotu a užšiu spoluprácu oboch organizácií.

Obaja predstavitelia uviedli, že ide o prvý rozhodný krok vyjadrujúci vôľu riešiť predchádzajúce spory nie súdnou cestou, ale vzájomnou dohodou, ktorá má zmeniť riadenie futbalu v Európe - integrovať ho do rozhodovacích procesov UEFA. Dohoda sa okrem iného týka spravodlivého rozdeľovania zdrojov či ochrany a rozvoja futbalu v Európe.

"Chceme ukázať, že futbalová rodina vie spolu rozumne a pokojne diskutovať a hľadať riešenia na vzniknuté problémy," povedal Platini. Prvý muž európskeho futbalu ďalej vyjadril prianie UEFA zaviesť systém kvót pre hráčov z domácich krajín, ktorý by určoval ich minimálny počet v jednotlivých tímoch národných líg. Zástupcovia Európskej komisie (EK) už vyjadrili ústny súhlas so zavedením tohto pravidla, ktoré by však podľa nich nemalo obmedziť slobodu voľného pohybu osôb v rámci Európskej únie (EÚ).


Nachádzate sa tu:
Domov