Fury končí na vrchole. Vrátil by sa iba na jediný duel, prezrádza jeho žena

Paris a Tyson Fury.
Paris a Tyson Fury. (Zdroj: PA Wire, Autor: Nick Potts)
Daniel Stankovič|24. apr 2022 o 21:25

Končí na vrchole síl. Ako neporazený svetový šampión.

LONDÝN. Ak to malo byť jeho posledné vystúpenie v profesionálnom ringu, tak bude pamätné. Tyson Fury v sobotu opäť raz ukázal svetu svoju výnimočnosť.

Rodák z Manchesteru knokautoval Dilliana Whytea v šiestom kole a obhájil tak titul svetovej organizácie WBC.

Stodvadsať kilogramov vážiaci obor s prezývkou "The Gipsy King" medzi šestnástimi lanami predviedol výkon hodný šampióna.

Whyteovi nič nebezpečné nedovolil. Akoby bol vždy o pár krokov vpred. V správny čas ustúpil, ubránil útok súpera a presne zasiahol.

Britov výborný výkon bol nakoniec korunovaný spektakulárnym knokautom. Stačil jeden dobre načasovaný zdvihák zo zadnej ruky a dav jasal.

Vypredaný štadión vo Wembley mohol oslavovať svojho hrdinu. Fury, ako je jeho zvykom, si po víťazstve tradične zaspieval.

V ringu si Tyson našiel čas aj na stretnutie s mladým fanúšikom s hendikepom. Manažér Frank Warren neskôr túto situáciu opísal ako jeden z tých momentov, ktoré vystihujú Furyho.

To ale nebolo všetko. Ďalším zaujímavým momentom večera bol vstup šampióna zmiešaných bojových umení do ringu k Furymu.

Kráľ ťažkej váhy organizácie UFC Francis Ngannou neváhal a využil príležitosť, aby vyzval neporazeného boxera.

„Ja kraľujem boxu, on je šampiónom ťažkej váhy v UFC. Pozrite na neho, je naozaj v skvelej forme. Dajte mi pár mesiacov a môžeme ísť na to,“ reagoval Fury na výzvu Kamerunčana.

Tridsaťtriročný zápasník tak prekvapil tých fanúšikov, ktorí predpokladali jeho definitívny koniec.

Súboj "titánov" s Ngannouom sa však v klasickom boxe neuskutoční. Aspoň v tom by sa mali naplniť jeho slová o konci kariéry. Obaja bojovníci totiž dali najavo, že by malo ísť o špeciálne pravidlá.

To, či k duelu vôbec dôjde, sa dozvieme najskôr na jar roku 2023, keďže pre túto chvíľu je Ngannou zmluvne viazaný s ligou UFC.

Fury tak v profesionálnom ringu pravdepodobne definitívne končí. Odchádza ako neporazený šampión na vrchole síl.

Dlho sa schyľovalo k jeho stretu s rivalom Anthonym Joshuom. Pre prehry s Andym Ruizom a Oleksandrom Usykom však k tomu nedošlo.

Tysonova manželka Paris po súboji ponúkla svoj pohľad na celú situáciu. Podľa nej by sme v budúcnosti mohli Gipsy Kinga vidieť len v jednom zápase.

A to v tom, kde by boli v hre všetky svetové tituly.

Nemá nič, čo by mal viac dokázať. Presne o tom to je. Ak by bolo niečo, čo by ešte mal v ringu dokázať, tak mu, samozrejme, poviem, nech do toho ide. Aby to však robil iba pre peniaze alebo slávu, tak to nie. Nepotrebuje to.

Tento muž dosiahol už všetko, čo si len mohol priať. Som šťastná a zároveň som na neho hrdá. Myslím, že jediný dôvod, pre ktorý by Tyson (Fury) ešte raz vstúpil do ringu, to by bol súboj o všetky hlavné svetové tituly,“ uviedla dlhoročná láska svetoznámeho boxera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Fury končí na vrchole. Vrátil by sa iba na jediný duel, prezrádza jeho žena